Η τουριστική πλευρά της Ελλάδας είναι ξανά στο προσκήνιο: Ποιοι ειναι οι δυο κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην χώρα μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Telegraph προτείνει δύο ελληνικούς προορισμούς ανάμεσά στους καλύτερους της Ευρώπης για διακοπές το φθινόπωρο. Προρισμοί που συνδυάζουν μοναδικά βουνό και θάλασσα.

Οι διακοπές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο προσφέρουν χαλάρωση χωρίς ορδές τουριστών, με χαμηλές τιμές και ιδανικές θερμοκρασίες, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ξεχωρίζοντας 10+1 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το φθινόπωρο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικοί προορισμοί: η Κρήτη και η Πελοπόννησος!

Η Κρήτη είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα, να επισκεφθούν γραφικές πόλεις αλλά και χωριά μέσα στην ορεινή φύση και να κάνουν τις τελευταίες βουτιές – όσο ο καιρός το επιτρέπει – σε εντυπωσιακές παραλίες. Για την Κρήτη η Telegraph αναφέρει ότι «από το σύνολο των ελληνικών νησιών, διαθέτει τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή περίοδο με αξιόπιστο καιρό. Οι θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου κορυφώνονται στους 25 βαθμούς Κελσίου, πέφτοντας γύρω στους 18 βαθμούς τη νύχτα» και ότι το νησί «έχει 10 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά».

«Οσον αφορά την Πελοπόννησο, μπορεί μεν τα αξιοθέατα να είναι καλύτερα στα βόρεια, αλλά η νότια Πελοπόννησος προσφέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας τους 26 βαθμούς Κελσίου και περίπου 9 ώρες ηλιοφάνειας», γράφει η Telegraph. Επίσης, προσθέτει ότι υπάρχουν δραστηριότητες για όλους και μια καλή επιλογή από πολυτελή ξενοδοχεία δίπλα σε αμμώδεις παραλίες γύρω από τη γραφική πόλη της Καλαμάτας και κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ