Πώς θα κρατήσεις μακριά τον σκόρο από τις ντουλάπες και τα ρούχα σου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καλοκαίρι φεύγει και έρχεται η ώρα να κατεβάσουμε σιγά σιγά τα χειμωνιάτικα από τις ντουλάπες μας.

Ξέρουμε όμως πολύ καλά πόσο tricky μπορεί να γίνει η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων στις ντουλάπες λόγω του σκόρου.

Αυτά τα ενοχλητικά έντομα που εμφανίζονται στις ντουλάπες μας και τρώνε τα ρούχα μας.

Ο σκόρος προσελκύεται από σκοτεινούς και υγρούς χώρους και μπορεί να κάνει ζημιά τόσο στην ντουλάπα όσο και στα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα ρούχα.

Πώς θα τον κρατήσεις μακριά από τα ρούχα σου;

Όλα έχουν να κάνουν με το καθάρισμα της ντουλάπας και το πλύσιμο των ρούχων. Υπάρχουν απλά αλλά πανέξυπνα tips για να τον ξεφορτωθείς μια για πάντα, τα οποία διαβάσταμε στο Ideal home.

Καθάρισε καλά την ντουλάπα σου

Βάλε σκούπα, πέρασέ την με ένα βρεγμένο πανί από πάνω ως κάτω και ψέκασέ την με αντιβακτηριακό σπρέι. Το διάλυμα ξιδιού με νερό κάνει πολύ καλή δουλειά.
Άπλωσε τα ρούχα στην ντουλάπα

Θα είναι πιο δύσκολο για τον σκόρο να φτάσει στα ρούχα. Η ντουλάπα σου θα αερίζεται καλύτερα καθώς ο σκόρος αγαπά τη ζέστη και την υγρασία.

Κράτα τα ρούχα σου πεντακάθαρα

Ο σκόρος προσελκύεται από την μυρωδιά του ανθρώπινου ιδρώτα και τους λεκέδες. Πρέπει να τα πλένεις τακτικά και πολύ καλά, κυρίως τα πλεκτά.

Χρησιμοποίησε σκοροκτόνο

Όλοι στις ντουλάπες μας και κυρίως στα χειμωνιάτικα πρέπει να βάζουμε αυτές τις μικρές κάψουλες σκοροκτόνου. Το άρωμα και τα συστατικά του θα βοηθήσουν.

Χρησιμοποίησε φυσικά απωθητικά

Μερικά φυσικά προϊόντα μπορούν να χαρίσουν έξτρα προστασία στα ρούχα μας και να μειώνουν την μυρωδιά του ιδρώτα. Ο σκόρος δεν αντέχει την μυρωδιά του κεδρόξυλου, της λεβάντας και του ευκαλύπτου.

Φρόντισε τα ακριβά ρούχα

Αποθήκευσε προσεκτικά τα ρούχα που έχουν μεγαλύτερη αξία και στείλε τα στο καθαριστήριο πιο συχνά. Αφαίρεσε όμως τις πλαστικές θήκες που προσελκύουν την σκόνη.

Αποθήκευσε τα χειμωνιάτικα σωστά

Πλύνε τα και αποθήκευσέ τα σε αεροστεγείς τσάντες ή κουτιά, όχι όμως χάρτινα.

Πηγη: bovary.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ