Πλημμύρες στην Θεσσαλία: Μία ανίκανη κυβέρνηση και τα συνήθη υποζύγια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδω και 4,5 ημέρες όλα τα κανάλια ανησυχούν για ενδεχόμενη υπερχείλιση της λίμνης Κάρλας λόγω του ποταμού Πηνειού οποίος χύνεται και εις αυτήν αντί της θάλασσας, ή λόγω εκτροπής της κοίτης του ποταμού, φυσικής/τεχνητής, δεν μας λένε το τι φταίει, ή αν υπάρχει κάτι το μεμπτό για να διορθωθεί αμέσως μετά, καιρού επιτρέποντος. Σκοτάδι, και εκεί.

Η κυβέρνηση, και δυστυχώς για τον λαό που μόλις χθες την ψήφισε, διαχέει όπως πάντα μέσω των γνωστών μέσων, προθέσεις επιπρόσθετης φορολόγησης, περικοπής επιδομάτων και ποιός να ξέρει τι άλλο, λόγω των καταστροφών.

Δηλαδή κανονική πλύση εγκεφάλου του λαού, για το τι τον περιμένει. Όμως η αρμόδιοι της Ε.Ε. ήδη ανακοίνωσαν έκτακτη προς την Ελλάδα βοήθεια ύψους 2 συν δις €. Δεν τους φτάνουν; Έχουν κιόλας κοστολογήσει το επανατατικό κόστος των καταστροφών, και αν ναι, που αυτό κυμαίνεται; Θα υπάρξει άραγε διαφάνεια διανομής κονδυλίων ή θα επικρατήσει το γνωστό «πάμε κι όπου βγει».

Ότι θα υπάρξουν κραυγές χρηστής διαχείρισης είναι βέβαιο αφού πάντα έτσι γίνεται, όμως τώρα θα είναι λίγο αλιώς.

Ο Μητσοτάκης και οι περίγυροι αυτού κωφεύουν σε διατυπωθείσα πρόταση να αναλάβουν οι ίδιοι οι αγρότες υπό τον Καραμανλή την επαναφορά του κάμπου τους. Δηλαδή να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, όμως ως συνήθως τα πάντα ρεί.

Πάντως δεν θα αργήσει θα μαθευτεί ο φορολογούμενος το πόσα θα φορολογηθεί για εκτέλεση έργων αποκατάστασης των καταστροφών. Χρήματα που έχει ήδη πληρώσει περισσότερα της μιας φοράς και τελειωμό δεν βλέπει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ