Μαυροβούνιο: Συνελήφθησαν Δήμαρχος και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Ειδική Εισαγγελία για το Οργανωμένο Έγκλημα του Μαυροβουνίου κατέθεσε κατηγορίες κατά 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων ανώτεροι αστυνομικοί και στελέχη, ο δήμαρχος της Μπούντβα και αρχηγοί γνωστών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών του Μαυροβουνίου.

Κατηγορούνται για λαθρεμπόριο άνω των τεσσάρων τόνων κοκαΐνης, ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ, κατάχρηση εξουσίας και οπλοκατοχή χωρίς άδεια.

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν κατηγορηθεί, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού Λούμπο Μίλοβιτς, ο οποίος έχει δραπετεύσει, του Πέταρ Λάζοβιτς, ενός υπαλλήλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και του Ντέγιαν Κνέζεβιτς, ο οποίος ήταν βοηθός διευθυντή της Αστυνομικής Διοίκησης στην Ποντγκόριτσα.

Ανάμεσά τους ο σημερινός δήμαρχος του δήμου της Μπούντβα, Μίλο Μπόζοβιτς, στέλεχος του πρώην Δημοκρατικού Μετώπου, του φιλοσερβικού και φιλορωσικού κόμματος στο Μαυροβούνιο.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης τον Radoje Zvicer, ο οποίος βρίσκεται σε φυγή και είναι γνωστός ως ένας από τους ύποπτους αρχηγούς της εγκληματικής ομάδας «Καβάτσκι».

Ο ειδικός εισαγγελέας Βούκος Ραντόνγιτς είπε ότι «κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν από το 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2021 στο Μαυροβούνιο, αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής».

Το 2021, η Europol παρέδωσε στα κρατικά όργανα του Μαυροβουνίου τις μεταγραφές των κρυπτογραφημένων συνομιλιών των μελών της φατρίας μέσω της εφαρμογής SKY, γράφει VOA.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ