Τι ακριβώς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και χαράτσι για τις φυσικές καταστροφές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτική λέει Ιδιωτική Ασφάλιση ΕΠΙΠΛΕΟΝ του ΕΝΦΙΑ.

Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει το ίδιο κόλπο που εφάρμοσαν οι Τούρκοι σε εμάς τους Έλληνες και Εβραίους της Πόλης για να μας πάρουν τις Περιουσίες (βλ.λ. Varlik Vergisi)

1️⃣ Τελικά η “μείωση του ΕΝΦΙΑ’ ήταν ένα ακόμη παραμύθι του Μητσοτάκη, για να το διπλασιάσει βάζοντας και 2ο χαράτσι προς τους ιδιώτες ασφαλιστές (κάποιους και συγγενείς του)

2️⃣ Το Χαράτσι μάλιστα μπαίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ στο ήδη τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το ακριβότερο ρεύμα στο κόσμο, το ακριβότερο πετρέλαιο, το ακριβότερο ίντερνετ, τα ενοίκια, την άνοδο των στεγαστικών δανείων.

3️⃣ Αν ήθελε, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει τον ΕΝΦΙΑ σε ανταποδοτικό φόρο, αντί για το σημερινό χαράτσι και να κρατάει από εκεί ως ασφαλιστικό Κρατικό Ταμείο (μετά πως θα έδινε απευθείας αναθέσεις στους ΔΑΠιτες)

4️⃣ Το σχέδιο είναι άλλη μια αρπαχτή, αφού όλες (μα όλες) οι ιδιωτικές Ασφαλιστικές στο κόσμο χρεωκοπούν εικονικά όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν τέτοια μεγέθη. Πέρυσι βάρεσε κανόνι ασφαλιστική στη Συγγρού για να μην πληρώσει πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας. Αλλά θυμίζω και τις, Allianz, AIG, Commercial Value, ΑΣΠΙΣ κτλ

Επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου φόρου με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές, όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Πατέλης. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ σειρά θα πάρει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μια μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς κούνησε για μια ακόμη φορά το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης όλων των Ελλήνων καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες να γίνουν μέτοχοι της δημόσιας ευθύνης». Σε μια ελεύθερη μετάφραση ο λαός φταίει τόοο για την κακοκαιρία Daniel όσο και για τις συνακόλουθες καταστροφές! Πρωτίστως, όμως, με βάση το σκεπτικό του πρωθυπουργού οι πολίτες ευθύνονται για τους 17 νεκρούς που θρηνεί η χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ