Επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν – Μελόνι στη Λαμπεντούζα, με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Λαμπεντούζα βρίσκονται η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου παραχωρούν και συνέντευξη Τύπου.

Σε σύντομη συνομιλία τους με ομάδα κατοίκων, κοντά στο αεροδρόμιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρηση του νησιού από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων που αφίχθησαν τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να στηθεί καταυλισμός στο νησί, ούτε για τους μετανάστες, αλλά ούτε και για τους καραμπινιέρους και τους αστυνομικούς.

lampentouza
REUTERS/Yara Nardi

Ο εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν, Έρικ Μάμερ, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το ταξίδι πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Μελόνι, η οποία έκανε λόγο για «έκτακτα μέτρα» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ζητώντας εκ νέου ναυτικό αποκλεισμό της Βόρειας Αφρικής και λέγοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή «μοντέλου» για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ωθούν τη μετανάστευση.

«Προφανώς, η Ιταλία και η Ευρώπη δεν μπορούν να καλωσορίσουν αυτή τη μαζική εισροή ανθρώπων, ειδικά όταν αυτές οι μεταναστευτικές ροές διαχειρίζονται από αδίστακτους διακινητές», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ