Το τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της 40χρονης Ελληνίδας που σκοτώθηκε στη Λιβυη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο περνούν οι ώρες έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τα πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη τα οποία σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι δύο διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν παιδιά του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης.

livyi1

Τώρα αρχίζει να γίνεται γνωστή η ιστορία της Ε.Α., η οποία ήταν νοσηλεύτριας τις Ένοπλες Δυνάμεις και είχε πάει στην αποστολή με μία συνάδελφό της.

Η 40χρονη γυναίκα είχε καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως είναι φυσικό, η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στο νησί καθώς έχει πολλούς συγγενείς εκεί μιας και η οικογένειά της διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο της.

Δείτε φωτογραφία:

livyi3

Σύμφωνα με το creta24.gr, η Ε.Α. έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.

Η τραγωδία στην Λιβύη για την συγκεκριμένη οικογένεια είναι ένα από τα πολλά «χτυπήματα» της μοίρας που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο θείος της ήταν ιπτάμενος και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Μάλιστα, η ίδια είχε κάνει μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στις 23 Μάϊου του 2020. 

Ο θείος της πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος στις 23 Μαΐου 1980 ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία και το σκάφος του παρουσίασε βλάβη. Ο πύργος ελέγχου του έλεγε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εκείνος βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Τότε είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…».

Δείτε την ανάρτηση:

kriti nosileftria thios

ΔΗΜΟΦΙΛΗ