Μόλις τον Ιανουάριο είχε παντρευτεί η αδικοχαμένη νοσοκόμα που σκοτώθηκε στη Λιβυη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα χρόνο παντρεμένη η 40χρονη Εύη Ανδρεαδάκη, η νοσοκόμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ήταν ανάμεσα στα πέντε μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής της Ελλάδας στη Λιβύη που σκοτώθηκαν σε ένα σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής.

Μέσα από τις αναρτήσεις που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί κανείς να δει τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της καθώς και να καταλάβει γιατί αγαπούσε τόσο πολύ την δουλειά της και ήταν περήφανη που υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η 40χρονη λίγες ώρες πριν την πτήση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής από στη Λιβύη, είχε μοιραστεί σε story την εμπειρία της.

Το τελευταίο της ποστ είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, στις 20 του μήνα όταν η 40χρονη γιόρτασε τα γενέθλιά της που έμελλε να είναι τα τελευταία της και ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς της φίλους για τις θερμές ευχές τους.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε κάνει ένα συγκινητικό ποστ αναφορικά με τον γάμο της με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Στην Αθήνα η κηδεία της 

Μέσα στο πένθος είναι τις τελευταίες ώρες η οικογένεια της Εύης Ανδρεαδάκη μετά το τραγικό νέου του χαμού τους.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε στο cretapost.gr ξάδερφος της 40χρονης στρατιωτικού που σκοτώθηκε στη Λιβύη και είχε καταγωγή από την Κρήτη.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο ξάδερφος της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οικογένεια της ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο, προσθέτοντας ότι η κηδεία της θα γίνει στην Αθήνα.

«Η ξαδέρφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», είπε συγκλονισμένος.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας 

Όσο περνούν οι ώρες έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τα πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη τα οποία σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι δύο διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν παιδιά του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης.

livyi1

Τώρα αρχίζει να γίνεται γνωστή η ιστορία της Ε.Α., η οποία ήταν νοσηλεύτρια στις Ένοπλες Δυνάμεις και είχε πάει στην αποστολή με μία συνάδελφό της.

Η 40χρονη γυναίκα είχε καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως είναι φυσικό, η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στο νησί καθώς έχει πολλούς συγγενείς εκεί μιας και η οικογένειά της διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο της.

Δείτε φωτογραφία:

livyi3

Σύμφωνα με το creta24.gr, η Ε.Α. έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.

Η τραγωδία στην Λιβύη για την συγκεκριμένη οικογένεια είναι ένα από τα πολλά «χτυπήματα» της μοίρας που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο θείος της ήταν ιπτάμενος και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Μάλιστα, η ίδια είχε κάνει μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στις 23 Μάϊου του 2020. 

Ο θείος της πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος στις 23 Μαΐου 1980 ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία και το σκάφος του παρουσίασε βλάβη. Ο πύργος ελέγχου του έλεγε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εκείνος βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Τότε είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ