Επιτελικό μπάχαλο: Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε πόσοι ειναι οι Έλληνες τραυματίες στη Λιβυη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόμο προκαλεί το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που όπως όλα δείχνουν, δεν είχε ιδέα τι συνέβη στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, όπου πέντε συμπατριώτες μας βρήκαν φρικτό θάνατο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μια αποστολή που «στήθηκε» σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς οργάνωση, με τους Έλληνες να ταξιδεύουν με λεωφορείο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα αίτια που προκάλεσαν το θανατηφόρο δυστύχημα παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ οι συγκεχυμένες πληροφορίες που διέρρεε το ΓΕΕΘΑ για τραυματίες, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για τέσσερις νεκρούς, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

Σήμερα, το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πέντε μέλη της αποστολής έχασαν τη ζωή τους, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτα για τους τραυματίες. Μάλιστα, το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι δέκα, αποδεικνύοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε για τον αριθμό των Ελλήνων που τραυματίστηκαν μετά από τη φονική σύγκρουση με φορτηγό.

anartisi

Σημειώνεται ότι 10 τραυματίες νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δύο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ένας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι άλλος ένας παραμένει νοσηλευόμενος στη Λιβύη καθώς η κατάσταση του είναι κρίσιμη και κρίθηκε απαραίτητο να μην μετακινηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ