Απαρηγόρητος ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού που χάθηκε στη Λιβυη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την τραγική ειρωνεία με το μήνυμα που έλαβε λίγη ώρα αφότου η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προσγειώθηκε στη Λιβύη, μίλησε ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού, ο οποίος σκοτώθηκε στο σοκαριστικό πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα.

Ο χαροκαμένος πατέρας, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος του δεν βρίσκεται πια εν ζωή, μίλησε στην εκπομπή «Live News». «Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει αν ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη. Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα “μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γιος του ήταν ένα από τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο θανατηφόρο τροχαίο στη Βεγγάζη, μαζί και με τα δύο αδέρφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της πόλης, που συνόδευαν εθελοντικά την αποστολή ως διερμηνείς.

Αξιωματικός που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο περιγράφει στο iEidiseis.gr τις συγκλονιστικές στιγμές αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση. Όπως σημειώνει, του λεωφορείου που μετέφερε την ελληνική αποστολή προπορευόταν θωρακισμένο όχημα. Όμως το φορτηγό που προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα το παρέκαμψε και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο όπου επέβαιναν τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, λίγη ώρα νωρίτερα είχαν βάλει καύσιμα.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, αμέσως μετά τη φονική σύγκρουση, ένας Λίβυος στρατιώτης έσπασε το τζάμι του λεωφορείου και άρχισαν να βγαίνουν έξω. Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να βγουν όλοι, καθώς το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες παρασύροντάς τους στο θάνατο. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι στρατιωτικοί που συνόδευαν την αποστολή δεν έφεραν οπλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ