Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιάννουλη της Λάρισας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιάννουλη της Λάρισας μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σπίτια πλημμυρισμένα, έπιπλα, φωτογραφίες και οι αναμνήσεις μία ζωής είναι βυθισμένα μέσα στη λάσπη.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν μέσα στα σπίτια τους. Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Φιλοξενούνται είτε σε ξενοδοχεία είτε σε συγγενικά πρόσωπα και επιστρέφουν στις κατοικίες τους για να βγάλουν τη λάσπη μέσα από τα σπίτια τους, να καθαρίσουν τα υπόγεια τους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τέτανο στα χωριά της Θεσσαλίας ενώ σε εξέλιξη και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες.

Οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία, την μούχλα αλλά και με τα κουνούπια. Η δημόσια υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Έχει ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το τετανικό εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πυροσβέστες, διασώστες αλλά και εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες έπαιρναν μέρος στον απεγκλωβισμό και στη διάσωση ανθρώπων μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα. Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ