Απατεώνες παρίσταναν τους γιατρούς και με πρόσχημα δήθεν τροχαία, ξάφριζαν τις οικονομίες ηλικιωμένων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο στόχαστρο απατεώνων που παρίσταναν τους γιατρούς με πρόσχημα δήθεν τροχαία, βρέθηκαν ηλικιωμένοι στην Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Η σπείρα έβρισκε ανυποψίαστους πολίτες και τα μέλη της τους τηλεφωνούσαν, παριστάνοντας τους γιατρούς και με τον τρόπο αυτό τους έπειθαν ότι έπρεπε να πληρώσουν για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση τα παιδιά τους, που τάχα είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα. Οι ηλικιωμένοι πείθονταν και όταν παρέδιδαν τα χρήματα, οι απατεώνες εξαφανίζονταν.

Με τη γνωστή πια μέθοδο, διέπραξαν από τις 8 Σεπτεμβρίου τρεις απάτες σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης, από τις οποίες είχαν αποκομίσει συνολικά 59.200 ευρώ.

Στην τσιμπίδα της ΕΛΑΣ ο «εισπράκτορας»

Ωστόσο, τελικά έγιναν «τσακωτοί» από άνδρες της Ασφάλειας Καβάλας, Κατερίνης, Διδυμοτείχου και Ξάνθης. Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε ο αλλοδαπός «εισπράκτορας» της σπείρας και συνελήφθη από άνδρες του Α.Τ. Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και κατασχέθηκε, βρέθηκε κρυμμένο το ποσό των 9.400 ευρώ, το οποίο είχε αρπάξει νωρίτερα από ηλικιωμένη στην Ξάνθη. Παράλληλα, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία, για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη. Η προανάκριση συνεχίζεται για εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ