Διαφωνία: Ο Πολωνός πρόεδρος ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ζελένσκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνάντηση μεταξύ του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ακυρώθηκε λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα με την πολωνική πύλη «Žeščpospolita», ο Ντούντα και ο Ζελένσκι επρόκειτο να συναντηθούν στο περιθώριο της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η πολωνική εφημερίδα αναφέρει ότι η συνάντηση θεωρείται σημαντική λόγω των εντάσεων μεταξύ Κιέβου και Βαρσοβίας εν μέσω της παράτασης του πολωνικού εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο προέδρων.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τεσσάρων τύπων ουκρανικών γεωργικών προϊόντων σε πολλές συνοριακές χώρες της ΕΕ.

Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν μονομερώς την απαγόρευση

Η Ουκρανία απάντησε υποβάλλοντας καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά αυτών των χωρών.

Ενώ η Πολωνία παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας ενόψει της ρωσικής εισβολής, οι δύο χώρες έχουν διαφωνία σχετικά με την πρόσφατη επέκταση της απαγόρευσης από την Πολωνία στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών, που η Βαρσοβία λέει ότι είναι απαραίτητη για την προστασία των αγροτών της.

Το Κίεβο αντέδρασε και απείλησε να προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

 «Θα ήταν καλό για την Ουκρανία να θυμάται ότι λαμβάνει βοήθεια από εμάς και να θυμάται ότι είμαστε επίσης χώρα διέλευσης προς την Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, μετά από ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το ρουμανικό «News».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ