Τον ανώτατο βαθμό έλαβαν οι τρεις στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στην Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη χθες,Τρίτη μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου και στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη χθες με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε μόλις χθες, δύο ημέρες μετά το δυστύχημα στην δημοσιότητα τα ονόματα των τριών στρατιωτικών. Την μοιραία μέρα της τραγωδίας είχε διαδώσει ψευδείς πληροφορίες κάνοντας λόγο για τραυματίες ενώ υπήρχαν ήδη νεκροί.

Για το περιστατικό στη Λιβύη έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί από το ΥΔΕΖΙ, κατόπιν σχετικής εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια, όσον αφορά στο σοκαριστικό τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο πέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους και τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ