Αμερικανική εταιρεία παρήγγειλε σε ελληνική αμυντική εταιρεία σύστημα προστασίας πολεμικών πλοίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμερικανική εταιρεία Raytheon έκανε παραγγελία αξίας 4,16 εκατομμυρίων δολαρίων στην ελληνική αμυντική εταιρεία INTRACOM DEFENSE (IDE) για το Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας RAM, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η παραγγελία αφορά το σύστημα ‘Rolling Airframe Missile’ -RAM, το οποίο στοχεύει στην προστασία των ναυτικών πλατφορμών από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις. Η παραγγελία καλύπτει την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων για την υποστήριξη και τη συντήρηση του συστήματος RAM.

Το ‘RAM Close Air Defense Missile System’, το οποίο μπήκε σε λειτουργία το 1992, έχει τοποθετηθεί σε περισσότερα από 160 πλοία σε ναυτικούς στόλους 11 χωρών.

Πλατφόρμες κάθε είδους χωρητικότητας, από σκάφη επίθεσης έως αεροπλανοφόρα. Προστατεύει από πυραύλους κρουζ, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και μικρούς ναυτικούς στόχους.

 Το RAM έχει παθητική RF και κεφαλή αναζήτησης υπέρυθρων. Αφού εκτοξευθεί από τον εκτοξευτή, ο παθητικός ανιχνευτής ραδιοσυχνοτήτων σε αυτό ανιχνεύει τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπονται από τον ανιχνευτή ραντάρ του πλησιέστερου πυραύλου κατά του πλοίου.

Αφού εστιάσει στα κύματα ραδιοσυχνοτήτων, καθοδηγεί και αναχαιτίζει τον στόχο του με τον ανιχνευτή υπέρυθρων πάνω του στο τερματικό στάδιο. Με το σύστημα καθοδήγησης διπλής λειτουργίας, ο πύραυλος RAM φθάνει σε ποσοστό επιτυχίας 95% σε μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων.

Το εμπάργκο στην Τουρκία

Το σύστημα κλειστής αεράμυνας RAM χρησιμοποιείται επίσης από το τουρκικό ναυτικό. Μαζί με τις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA, η Τουρκία έχει βάλει για πρώτη φορά στο απόθεμά της το σύστημα κλειστού αεράμυνας RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile) παραγωγής ΗΠΑ.

Τέσσερις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA που παραδίδονται επί του παρόντος στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με συστήματα RAM. Ενώ οι εκτοξευτές του συστήματος RAM προμηθεύονται από τη Γερμανία, οι πύραυλοι προμηθεύονται από τις ΗΠΑ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ