Ο Μενέντες φυλάει Θερμοπύλες, την ώρα που ο Μητσοτάκης ανοίγει κερκόπορτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα μέχρι στιγμής σημάδια από την Νέα Υόρκη σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά δείχνουν ότι για την Ελλάδα οι οιωνοί δεν είναι καθόλου αίσιοι. Τουναντίον. Κι αυτό διότι τα Ευχολόγια που θα ακουστούν σε λίγο, αυτά συζητάνε, θα έχουν όψη ν αρέσουν στους Έλληνες, και μέχρι εκεί. Και αυτό διότι:

1. Η Τουρκία ότι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα, το έχει επιτύχει με άκρατο προς ΗΠΑ γλείψιμο κ. α. πολλά. «Πάρα πολλά» δημοσιευμένα όλα.

2. Οι επιτυχίες της Τουρκίας συνίστανται και της στρατιωτικής ισχύος αυτής η οποία σήμερα εκλείπει, λόγω Μενέντες που αμετάπειστα δεν τσιμπάει. Συνεπώς όλα δείχνουν πως η Τούρκοι τα όπλα που ζητούν, εκλιπαρώντας γονατιστοί, αφού το εκβιάζοντας και απειλώντας δεν τους βγήκε όπως όλες τις άλλες φορές τα περασμένα χρόνια, σήμερα τα έχουν ανάγκη.Μόνο ανάγκη; «Ανάγκη και κόψιμο».

3. Ο Τούρκος, παρά τους κατα καιρούς και θρασύτατους προς ΗΠΑ παντοειδείς εκβιασμούς, ότι θα προμηθευτούν οπλισμό από αλλού, απο πού, κάτι που κάποτε ψέλισαν για από Ρωσία ή και από Αγγλία, ποτέ δεν είπαν ούτε και προχώρησαν.

Συνεπώς τί τους μένει εκτός από αυτό που δείχνουν πως πρέπει να κάνουν τώρα με τον Μπλίνκεν δεκανίκι, και που ποτέ δεν θα πράξουν;

Γιατί δεν προχωρούν συνεναιτικά για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπου με δεκανίκι τον Γ.Γ. Στόλτενμπεργκ προσπαθούν με να επιτύχουν τον οπλισμό που ζητούν; Του ξέφυγε χθες του Ερντογάν και το πέταξε λέγοντας πως για να πούμε ναι στην ένταξη της Σουηδίας στην Συμμαχία δεν υπήρχε όρος τέτοιος για την προμήθεια F 16. Δηλαδή δώσατε μας τα μαχητικά για την ένταξη αυτής. Βεβαίως και δεν υπήρχε.

Ο Μενέντες όμως δεν υπήρχε εκεί, παρα μόνο στα Ελληνοτουρκικά. Τι του έμενε λοιπόν; Να μην ξανά κατηγορήσει την Ελλάδα μας, όπως πέρσι πάλι στον ΟΗΕ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το έκανε, και να παραμυθιάσει τον Μητσοτάκη, το έκανε για να υπερβεί τον βράχο που λέγεται γερουσιαστής Ρ. Μενέντες.

Αυτό συζητείται αυτή την ώρα μέσα στον οντά στο σπίτι της Τουρκίας. Μα καλά στο ακριβώς απέναντι Μέγαρο του ΟΗΕ δεν προσφερόταν ένα δωμάτιο;

Σε λίγο θα τα ακούσουμε. Υπομονή, λοιπόν και κοντεύουμε. Δεν θα αργήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ