Έντι Ράμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Ρωσία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Κοσσυφοπέδιο ως πρόσχημα για αρπαγή εδαφών ή παράνομη προσάρτηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ασκώντας καθήκοντα προέδρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ως πρόσχημα για να καταλάβει ουκρανικά εδάφη.

Έντι Ράμα: «Ο κόσμος κινείται επικίνδυνα σε σημείο που μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία για όλους μας. Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω υπενθυμίζοντας την εμπειρία των Δυτικών Βαλκανίων και θέλω να θυμίσω τον δρόμο της σκληρότητας που μπορεί να μας επιφέρει και το κόστος που μας επιφέρει, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι οι δράστες. Η ιστορία έχει επιβεβαιώσει ότι όσοι έχουν δει τον πόλεμο ως συντόμευση για τους στόχους τους, στην πραγματικότητα έχουν μετανιώσει και οι ίδιοι.

Η Ρωσία και άλλοι προσπάθησαν να κάνουν κατάχρηση της αλλαγμένης πραγματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά τη γέννηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, για να δικαιολογήσουν τα νέο-αυτοκρατορικά τους όνειρα ή τους εφιάλτες τους που εξήγαγαν στην Ουκρανία.

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, η οποία έχει εγκριθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για αρπαγή εδαφών ή παράνομη προσάρτηση. Ας μην χτίζουμε τείχη για να κρύβονται τα φαντάσματα του παρελθόντος πίσω από ατελείωτα παιχνίδια ευθυνών», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Εύσημα από τον Ζελένσκι

2 86

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκτίμησε τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την ηγεσία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ.

Ο Ζελένσκι λέει ότι ο Ράμα έδειξε στον κόσμο πώς να αντιμετωπίζει τη Ρωσία, τα ψέματα και την υποκρισία της.

Μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Ράμα που ηγήθηκε της Προεδρίας με τρόπο αρχής.

«Αγαπητέ Έντι Ράμα, σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δείξατε στον κόσμο πώς να αντιμετωπίζει σωστά τη Ρωσία, τα ψέματα και την υποκρισία της. Σας ευχαριστώ που διευθύνετε την Προεδρία με τέτοιο τρόπο αρχής», γράφει ο Ζελένσκι στο ‘Χ’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ