Θεσσαλία – αποζημιώσεις: Πολίτες που έχουν κάνει αίτηση περιμένουν να λάβουν τα χρήματα ενώ άλλοι πηραν χρήματα χωρίς να κάνουν αίτηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών από την κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία. Πληγέντες δεν έλαβαν το προβλεπόμενο ποσό ενώ πολίτες που δεν τις δικαιούνταν πληρώθηκαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στις 11 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov για τις αιτήσεις και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι πρώτες καταβολές των αποζημιώσεων. Σχεδόν 4.500 δικαιούχοι έλαβαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, πολίτες έλαβαν χρήματα που δεν δικαιούνται με αποτέλεσμα πλημμυροπαθείες που έχουν κάνει αίτηση για αποζημίωση περιμένουν να λάβουν τα χρήματα και δεν μπορούν.

«Πήρα χρήματα. Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν στον λογαριασμό μου, δεν ξέρω και τι θα γίνει. Λες να μας τα πάρουν πίσω;» λέει κάτοικος πληγείσας περιοχής στην κάμερα του Star.

«Ένα μπάχαλο» λέει ένας άλλος ενώ μια γυναίκα εξηγεί: «Κάναμε την αίτηση για τα 6.600, αλλά δεν μπήκαν ακόμα τα χρήματα. Είχα ένα μέτρο νερό μέσα (σ.σ. στο σπίτι). Άλλοι δεν έχουν κάνει αίτηση και πήραν χρήματα, και εμείς που έχουμε κάνει από τους πρώτους δεν πήραμε τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ