Τουρκία και Αζερμπαιτζάν υπερηφανεύονται για τις γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αριθμός των Τούρκων που δημοσιεύουν φωτογραφίες του Ενβέρ Πασά, ενός από τους Οθωμανούς σχεδιαστές της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, και που τον τιμούν ως ήρωα είναι ανατριχιαστικός αλλά όχι σοκαριστικός.

Στο εκπαιδευτικό σύστημα και τα προγράμματα σπουδών στην Τουρκία, τα θύματα της γενοκτονίας κατηγορούνται για την ίδια τους τη σφαγή.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι περήφανοι για τη χριστιανική γενοκτονία του 1913-23 κατά την οποία περίπου 3,5 εκατομμύρια Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι εξοντώθηκαν από την Οθωμανική Τουρκία.

Σήμερα, οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν επιδιώκουν τον ίδιο στόχο όσον αφορά τους απογόνους των επιζώντων της Γενοκτονίας. Μετά τον γενοκτονικό πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά του Αρτσάχ, Τούρκοι και Αζέροι στρατιώτες συμμετείχαν σε στρατιωτική «παρέλαση νίκης» στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, στις 10 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον Ισλαμικό Στρατό του Καυκάσου το 1918 που δημιουργήθηκε από τον Ενβέρ Πασά και υπό την ηγεσία του Οθωμανού διοικητή, Νουρί Πασά. Ο Ισλαμικός Στρατός του Καυκάσου ήταν υπεύθυνος για τις σφαγές για την εξάλειψη του μη μουσουλμανικού πληθυσμού του Μπακού, κυρίως των Αρμενίων. Ο Ερντογάν είπε:

«Σήμερα είναι η μέρα που ευλογούνται οι ψυχές του Νουρί Πασά, του Ενβέρ Πασά και των γενναίων στρατιωτών του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου».

Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία διαπράττουν μια ακόμη Γενοκτονία κατά των Αρμενίων αυτή τη στιγμή.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ και την ΕΕ και διπλωμάτες διαπιστευμένοι στον ΟΗΕ θα πρέπει να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να παρέμβουν και να σταματήσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων το 2023.

Uzay Bulut

ΔΗΜΟΦΙΛΗ