Έντονες αντιδράσεις για το “Κρατίδιο” που ανεφερε ο Κασσελακης για το ψευδοκράτος – Τι απαντά ο ίδιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρή εθνική γκάφα από τον Στέφανο Κασσελάκη λίγες ώρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Γκάφα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο.

Ο Κασσελάκης μιλώντας μπροστά στις κάμερες από το Αιγάλεω και σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ που ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους, το αποκάλεσε «κρατίδιο»!

Όταν τον διόρθωσε δημοσιογράφος απάντησε: «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο».

Ήδη οι αντιδράσεις στην Κύπρο είναι σφοδρές, ενώ τη γκάφα Κασσελάκη σχολίασε και ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ήδη το Sigma Live κάνει λόγο για «ασυναρτησίες Κασσελάκη» για ψευδοκράτος και ο Ρεπόρτερ για «ολίσθημα Κασσελάκη».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελακη 

Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.
Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.
Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.
Ας μην ανησυχεί κανείς.
Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.
Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.
Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.
Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο.
379632472 178322501965968 3421825081178934324 n.jpg?stp=dst jpg s960x960& nc cat=108&ccb=1 7& nc sid=ad6a45& nc ohc=D4m8bHCS KUAX8FusMd& nc ht=scontent.fskg1 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ