Σάλος με την παρέμβαση της Ελένης Μενεγακη για τον Στέφανο Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω, έκανε ένα λάθος αποκαλώντας το ψευδοκράτος των κατεχόμενων της Κύπρου «κρατίδιο», κάτι το οποίο ο ίδιος απέδωσε στο ότι πρέπει να φρεσκάρει τα ελληνικά του, ενώ μερίδα κόσμου έσπευσε να τον κατηγορήσει.

Ανάμεσα σε όσους σχολίασαν τη δήλωσή του, ήταν και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία είπε στο πάνελ της εκπομπής της: «Πάντως και το να ακούς ότι “τα ελληνικά μου δεν είναι καλά” από ένα νέο παιδί –εκτός του πολιτικού χώρου– που στην Ελλάδα γεννήθηκε και μεγάλωσε, βεβαίως έζησε στο εξωτερικό, δεν ακούγεται και ωραία».

O Στέφανος Κασσελάκης από την μεριά του ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και απολογήθηκε για το γλωσσικό του λάθος λέγοντας:

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι πως ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ