Αμερικανικό αίσχος η (κατα)δίωξη του Μπομπ Μενέντεζ, βρωμάει… από παντού συναλλαγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε άνω-κάτω το βαθύ κράτος της Ουάσινγκτον σε τόσο μεγάλο βαθμό, αποκαλύπτοντας τη γύμνια και την ανικανότητά του να δώσει απάντηση στο ανεπίλυτο στρατηγικό δίλημμα περί της “αναντικατάστατης Τουρκίας”, δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε σε τέτοιον βαθμό. Την ίδια στιγμή, το σύμπαν ολόκληρο δείχνει να συνωμοτεί για τα μάτια του ισλαμοεθνικιστή, γιαλαντζί συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Πρέπει όμως να του βγάλουμε και το καπέλο, από τη στιγμή που κάνει τους πολιτικούς στην πρωτεύουσα της -υποτίθεται- υπερδύναμης, να μοιάζουν με… ναζιάρικα γατάκια, που επιζητούν την προσοχή και τα χάδια του αφεντικού τους.

Εάν οι ΗΠΑ διέθεταν σοβαρή πολιτική ηγεσία και διαδραμάτιζαν τον ηγετικό ρόλο που έχει ανάγκη ο αποκαλούμενος ως δυτικός κόσμος, αφήνοντας κατά μέρος ψυχροπολεμικές ιδεοληψίες και στερεότυπα, με στόχο να βάλουν στοιχειώδη τάξη στο γεωπολιτικό χάος που μολύνει κρίσιμες περιφέρειες του πλανήτη, αυτά δεν θα συνέβαιναν. Το να εκβιάζεται εξόφθαλμα η Ουάσινγκτον και να συναλλάσσεται ξεδιάντροπα με έναν ηγέτη που φτύνει στα μούτρα τους όσα διακηρύσσουν για τους υπόλοιπους ως “αρχές και αξίες”, αποτελεί όνειδος για την “πολιτισμένη” Δύση” που βαυκαλιζόμαστε ότι εκπροσωπούμε.

Η υπόθεση της δίωξης του Ρόμπερτ Μενέντεζ, “βρωμάει” από χιλιόμετρο που λέμε στην Ελλάδα. Ο εκβιάσας του εκβιάσαντος! Κι επειδή συχνά πυκνά το αμερικανικό State Department μας κουνάει το δάχτυλο κάνοντάς μας μαθήματα δήθεν για τον ρόλο της Δικαιοσύνης, αξιολογώντας τις επιδόσεις ημών των υπολοίπων, είναι να απορεί κανείς με το μέγεθος της υποκρισίας που διαπιστώνεται στην υπόθεση Μενέντεζ. Είναι η τρίτη φορά που επιχειρούν να τον φιμώσουν με τις ίδιες κατηγορίες! Πού θα πάει; Κάποιος δικαστής θα βρεθεί να τον καταδικάσει. Αυτό προφανώς σκέπτονται οι αυτοαναγορευμένοι ως… ιδανικοί δημοκράτες.

Το πιο εξοργιστικό είναι όμως, ότι απολογητές και υποστηρικτές του Ερντογάν, που θυμίζουν “γιουσουφάκια” επί… αυτοκρατορίας Οθωμανών, βρίσκει κανείς κι εντός των τειχών! Με καταγεγραμμένη πορεία βέβαια και αποκαλυπτικότατο βιογραφικό. Ιερό το μεροκάματο παιδιά, έως του σημείου όμως που πλήττονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, για τα οποία όχι μόνο ουδέποτε ενδιαφερθήκατε, αλλά υπονομεύετε συστηματικά. Κι έχουν το θράσος χιλίων πιθήκων να μη χάνουν την ευκαιρία και να αμφισβητούν δημόσια τον φιλελληνισμό του Γερουσιαστή Μενέντεζ.

Θα θέλαμε οι ίδιοι να μας δείξουν αντίστοιχες “παρεμβάσεις”, όταν ο ανεκδιήγητος στρατηγός Φλιν, πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, πιάστηκε “με τη γίδα στην πλάτη”, να έχει αρπάξει μισό εκατομμύριο δολάρια στην Ολλανδία, με προμετωπίδα εταιρία στην οποία ήταν επικεφαλής ο γιος του!

Τα ψυχολογικά “τραύματα” που έχουν οδηγήσει στον δικό τους φιλοτουρκισμό, εμείς δεν μπορούμε να τα αναζητήσουμε και να τα θεραπεύσουμε. Μένουμε απλά να παρατηρούμε την εφαρμογή στην πράξη όσων η βιβλιογραφία αναφέρει ότι κάνουν μυστικές υπηρεσίες για να αλώσουν εκ των έσω την κοινωνία του αντιπάλου τους…

Ο Μενέντεζ, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι δεν θα είχε αυτές τις νομικές περιπέτειες εάν καθόταν “ήσυχος” στη θέση του στη Γερουσία, αφήνοντας ανά τον κόσμο φασίστες να γλεντούν τους αφελείς και ιδεοληπτικούς… μαζί και τους καλοταϊσμένους διαφόρων “συστημάτων” που υπηρετούν τα αφεντικά τους. Με αυτά όμως ως δεδομένα, είναι να απορεί κανείς με την αφωνία της επίσημης Ελλάδας, απέναντι σε έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι τον τίμησε για την προσφορά του. Όποιος έχει αποδεικτικά στοιχεία περί “επένδυσης” του ελληνικού κράτους στον Γερουσιαστή να τα παρουσιάσει.

Διότι η υποψία είναι, ότι παρόμοια κίνητρα υπάρχουν πίσω από την αφωνία για όσα γίνονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εδώ τους πέφτει μακριά… η Κύπρος. με την κεντρική Ασία θα ασχοληθούν; Επειδή όμως και οι “γενίτσαροι” παρίσταναν κάποτε τους προοδευτικούς και επαναστάτες αριστερούς, να ρωτήσουμε εάν ούτε όσα διαδραματίζονται εκεί πλέον τους αγγίζουν. Επειδή κι εκεί εμπλέκεται η Τουρκία; Διότι παρουσιάζουν σχεδόν ως… κατηγορία, ότι η σύζυγος του Μενέντεζ είναι αρμενικής καταγωγής!

Όλοι αυτοί λοιπόν, βρίσκονται στην υπηρεσία του σουλτάνου. Κι ενώ μια ζωή διαμαρτύρονταν για τους ελληνικούς εξοπλισμούς, τώρα παίζουν το παιχνίδι ενός ισλαμοφασίστα για να καταφέρει να πάρει τα μαχητικά F-16 και να μην καταρρεύσει η Αεροπορία του. Η οποία, προφανώς, δεν πρόκειται να στραφεί εναντίον της ρωσικής του Πούτιν, αλλά απέναντι στην Ελλάδα. Με τους εθελοντές αφελείς να μην κατανοούν, ότι μόλις ο Ερντογάν βάλει στο χέρι όσα επιθυμεί, οι παραβιάσεις και τα “κόλπα” στο Αιγαίο θα ξαναρχίσουν.

“Άξιος ο μισθός” τους λοιπόν! Πώς να τους κατηγορείς όμως, όταν η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει σπάσει τα κοντέρ της αφέλειας και του αμοραλισμού, νομίζοντας ότι διεξάγει “υψηλή πολιτική”, που θα επαναφέρει την “άσωτη” Τουρκία σε τάξη! Άρα, η πηγή του κακού δεν είναι οι εκάστοτε “χρήσιμοι ηλίθιοι”, πολιτικοί, ή οι διάφοροι άλλοι, έμμισθοι παρατρεχάμενοι ΜΚΟ και πρεσβειών (ενεργούμενα μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται πίσω από τις “αγαθοεργίες”), αλλά η απουσία ισχυρής Ουάσινγκτον. Αυτοί θα βάλουν τάξη στον κόσμο, όταν δεν μπορούν να βάλουν τάξη στο σπίτι τους;

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Εδώ και χρόνια, παρασκηνιακές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να με φιμώσουν και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο. Από τότε που διέρρευσε αυτή η έρευνα πριν από σχεδόν έναν χρόνο, εκτυλίσσεται μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης από ανώνυμες πηγές προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ατασθαλιών που όμως δεν υπάρχουν», σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα κατηγορεί τους εισαγγελείς για «προφανείς υπερβολές» και «ψευδείς ισχυρισμούς».

«Επιτέθηκαν στη γυναίκα μου για μακροχρόνιες φιλίες που είχε προτού καν γνωριστούμε», αναφέρει ο κ. Μενέντεζ. «Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας ταπεινής καταγωγής, πρώτης γενιάς Λατινοαμερικανός θα μπορούσε να γίνει Αμερικανός Γερουσιαστής. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους», καταγγέλλει ο πολιτικός των Δημοκρατικών, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «έχει σταθεί ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο – το Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία κ.ά. – παλεύοντας ενάντια στις δυνάμεις του κατευνασμού και παίρνοντας θέση στο πλευρό όσων υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία».

defence-point.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ