Ολέθρια η κερκόπορτα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και έτσι με αυτό που συνέβη, χθές δημοσιοποιήθηκε, σφραγίστηκε η προμήθεια των μαχητικών F 16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Αυτή είναι λοιπόν η ουσία των χθεσινών επισήμων ανακοινώσεων κείθεν/κακείθεν. Από τη μια η Ουάσινγκτον με την προσωρινή (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) απομάκρυνση Μενέντες από την νευραλγική του θέση στο Κονγκρέσσο, και από την άλλη, η δήλωση Ερντογάν για αποφασισμένες «κολεγιές» με το Ισραήλ, χωρίς διάψευση, και αυτό για όλους όσους αμφιβάλλουν για την βαρύτητα της φράσης « ποτέ μην πεις ποτέ». Όλα ταίριαξαν μιά χαρά.

Θα μπορούσε κάποιος όμως να πει «άσε να δούμε..». Τι να δούμε; Αφού τα πάντα σφραγίστηκαν ήδη με την μεγάλη σφραγίδα του κράτους. Ποια ήταν αυτή; Μα νά η άμεση επέμβαση (ούτε το 100 δεν είναι τόσο σβέλτο) του κυβερνήτη της Πολιτείας Νιού Τζέρσει, που στο «πίτς φυτίλι» αφού δεν κρατιόταν άλλο, και σαν έτοιμος από καιρό, (ο μή δωροδοκιμένος) ζήτησε άμεση παραίτηση Μενέντες. Όλα ταιριάζουν μια χαρά αφού στο επόμενο κρίσιμο, και πριν την έναρξη της εις ΗΠΑ προεκλογικής περιόδου τρίμηνο, τακτοποιούνται οι δουλειές του Ερντογάν.

Για εμάς εδώ το τι μένει, αν μένει, θα το δούμε ..στον καιρό. Και λαμβανομένου υπ´ όψιν του γεγονότος ότι ο Ερντογάν με τίποτα στα χέρια πετύχαινε….αυτά που βλέπαμε, τώρα με γεμάτα τα χέρια (και από τον Μητσοτάκη κυρίως) να δούμε.. το τι θα δούμε, και το τι μας περιμένει. Ακούστηκε όμως πως κάτι θα κινηθεί και στο Κυπριακό.

Τέλος για το ζήτημα της Κύπρου το ουσιώδες είναι το διττό «ένα»:

1. Ή η Ομοσπονδία με δύο κοινότητες αλλά και με τα γνωστά. «εγγυητικά» παραθυράκια που θα αποβλέπουν σε νέα εισβολή, από τους Τούρκους, και του υπόλοιπου, ελεύθερου ακόμα νησιού, και

2. Ή διχοτόμηση σε δύο ισοδύναμα κράτη, κάτι που θα κρατήσει την Τουρκία μακριά ….για λίγο παραπάνω. Τα πάντα εξαρτώνται από τους Έλληνες (Τάσος Παπαδόπουλος) να τα προσέξουν σε όλα τα ψιλά, και ΟΧΙ στην βουλιμία τους για εξουσία (Μακάριος) όχι, να μη δεχθούν το ότι θα περιέχει ύπαρξη «Κεκρόπορτας» για το μέλλον. Εδώ μέχρι χθές οι Τούρκοι έδειξαν τις ορέξεις τους να κατακτήσουν, σταδιακά έστω, την ουδέτερη ζώνη, με κτυπήματα ακόμη και κατά του ΟΗΕ που λησμόνησε παντελώς να αναφέρει ο Μητσοτάκης εκεί που πήγε!

Για Μητσοτάκη θα μιλάμε τώρα! Την υγειά του νάχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ