Με διάρκεια και μεγάλο όγκο νερού η νέα κακοκαιρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα την προσεχή Δευτέρα εκτιμάται πως θα είναι ισχυρό και με μεγάλη διάρκεια. Σε ετοιμότητα δηλώνει πως βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ειδικά στην Θεσσαλία, που θα χτυπηθεί και πάλι μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

«Έρχεται ένα πολύ οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, που δυστυχώς θα χτυπήσει τους κατοίκους της Θεσσαλίας» τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πού αναμένονται τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα

«Το κύμα αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας, θα κινηθεί ανατολικά, θα εγκλωβιστεί στο Ιόνιο και εκεί θα παίρνει ενέργεια, θα στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και θα χτυπήσει με αρκετή σφοδρότητα ιδιαίτερα περιοχές που βρίσκονται από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή σιγά σιγά, ενώ κοντά στο μεσημέρι θα πλήξει την βορειοδυτική Ελλάδα, την περιοχή δηλαδή του βορείου Ιονίου και την περιοχή της Ηπείρου.

Τα πιο δύσκολα έρχονται την Δευτέρα όταν θα χτυπηθεί η δυτική, κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, δηλαδή Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα ,αλλά ακόμη και η βόρεια Εύβοια και η Λαμία, όπου θα πέσει και πάλι πολύ μεγάλος όγκος νερού.

Την Τρίτη το ισχυρό κύμα θα κινηθεί πιο ανατολικά και θα βλέπουμε και πάλι πολύ μεγάλο όγκο νερού και προς την ανατολική και νότια Θεσσαλία, προς το Πήλιο, τον Βόλο και άλλες περιοχές που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Την Τετάρτη, επίσης, θα είναι δύσκολη ημέρα καθώς φαίνεται να επιμένει το κύμα της κακοκαιρίας που ευνοεί βροχές τις περιοχές της Θεσσαλίας, της βορειοανατολικής Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ