Προκλητικές δηλώσεις του Ταταρ στην Νεα Υορκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερσίν Τατάρ, πρόεδρος του Ψευδοκράτους, έκανε δηλώσεις στη Νέα Υόρκη:

«Η πραγματική πρόθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι να εξελιχθεί όλο αυτό το ζήτημα σε μια ενιαία δομή. Ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες βλέπει τα γεγονότα. Ας ελπίσουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα δει αυτά τα γεγονότα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι Τουρκοκύπριοι θα αφομοιωθούν και το νησί θα μετατραπεί πλήρως σε ελληνικό νησί. Αυτό θέλουν να γίνει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ή να συναντηθούμε με

τις μεγάλες δυνάμεις γιατί η ελληνική πλευρά το εμποδίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τατάρ έκανε δήλωση στο Türkevi μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Ο Τατάρ είπε στο δελτίο τύπου του:

«Δεν είμαστε πλευρά χωρίς ολοκλήρωση. Όλες οι συμφωνίες που έγιναν σε ομοσπονδιακή βάση ήταν μάταιες. Η πραγματική πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να εξελιχθεί όλο αυτό το θέμα σε μια ενιαία δομή.

«Ζητείται να παύσει η εγγύηση της Τουρκίας»

Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουν να διακόψουν όλους τους δεσμούς μας με την Τουρκία και να τερματίσουν τις εγγυήσεις της Τουρκίας, να αποσύρουν Τούρκους στρατιώτες από την περιοχή και σε αυτή τη διαδικασία, να αφομοιώσουν τους Τουρκοκύπριους, να μας καταναλώσουν και να μετατρέψουν το νησί σε ένα εντελώς ελληνικό νησί.

Μια συμφωνία βασίζεται σε δύο κράτη. Όταν εξηγούμε ότι η [κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό βόρεια Κύπρος] «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» πρέπει οπωσδήποτε να είναι μέρος αυτής της συμφωνίας, η άλλη πλευρά μπορεί να δει ποια είναι η ουσία του ζητήματος. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις για νομικούς λόγους.

«Η μόνιμη ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν το τουρκικό έθνος συνεχίσει να αρνείται την ύπαρξή του».

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι προέκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κατείχε το νησί από το 1571 έως τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Είμαστε συνιδιοκτήτες της τουρκοκυπριακής συμφωνίας, που προέκυψε και στη συμφωνία του 1960. Οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα ανώτερα από εμάς. Εάν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να αρνείται την ύπαρξη του τουρκικού έθνους, δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη», δήλωσε ο Τατάρ.

»Ο Γενικός Γραμματέας (Γκουτέρες) είδε την αλήθεια. Ο Γενικός Γραμματέας έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα τα τελευταία 8 χρόνια και είναι πολύ έμπειρος. Βλέπει τα γεγονότα. Ας ελπίσουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα δει αυτά τα γεγονότα σύντομα.

Ευχαριστώ τον Ερντογάν

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε στη Γενική Συνέλευση, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τις μεγάλες δυνάμεις, δεν μπορούμε να συναντηθούμε γιατί η ελληνική πλευρά το εμποδίζει. Δεν μας βλέπουν ούτε μας ακούνε, αλλά είμαι ευγνώμων που έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τις ομιλίες του εδώ, η δήλωση του Ερντογάν ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο στην ΤΔΒΚ και στην Κύπρο, παντού στον κόσμο, με κάθε ευκαιρία, ήταν η μεγαλύτερη δύναμη των Τουρκοκυπρίων.

 Τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

Αυτός ο αγώνας είναι εθνικός αγώνας για εμάς, τον τουρκοκυπριακό λαό. Έχουμε περάσει από πολλά στάδια σε αυτόν τον αγώνα. Πληρώσαμε μεγάλες τιμές, ζήσαμε πόνο και μετανάστευση. Ακόμα αντιστεκόμαστε. Εξακολουθούμε να λέμε πόσο πολύτιμη είναι η ΤΔΒΚ για εμάς και την ελευθερία μας.

Κάνοντας αυτή την εκτίμηση από τη Νέα Υόρκη, εύχομαι για άλλη μια φορά το έλεος του Θεού σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας.

 «Θα ήθελα να εκφράσω όλη μας την αγάπη, το σεβασμό και τον σεβασμό στους αδελφούς μας και σε όλους τους άλλους στην Τουρκία και αλλού που πιστεύουν σε εμάς ολόψυχα και είναι πάντα μαζί μας».

t24

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ