Πρωθυπουργός Πολωνίας σε Ζελένσκι: Μην προσβάλεις ποτέ ξανά την Πολωνία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, ενέτεινε την κριτική του για τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την ομιλία του τελευταίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αιτία για την ένταση ήταν η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, που ξέσπασε για το εμπόριο σιτηρών.

«Θέλω να πω στον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να προσβάλει τους Πολωνούς, όπως έκανε τις προάλλες όταν συμμετείχε στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε χθες το βράδυ ο Μοραβιέτσκι, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Μια άλλη κλιμάκωση της ρητορικής έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Πολωνία στις 15 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην συνεχίσει την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών, η οποία ίσχυε για την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Στη συνέχεια, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία αποφάσισαν να ενεργήσουν ανεξάρτητα και να επιβάλουν τα δικά τους περιοριστικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να προστατεύσουν τους αγρότες τους από τον ανταγωνισμό από σημαντικά αυξημένες εισαγωγές από την Ουκρανία.

Αναφερόμενος σε αυτή την απόφαση των τριών χωρών, ο Ζελένσκι δήλωσε στον ΟΗΕ ότι ενοχλήθηκε από το «πολιτικό θέατρο» που περιβάλλει τις εισαγωγές σιτηρών, το οποίο διαδραματίζεται μεταξύ των συμμάχων, από το οποίο, κατά τα λεγόμενά του, επωφελείται η Μόσχα.

Ο Μοραβιέτσκι τόνισε ότι η Ουκρανία μάχεται για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, έναν πόλεμο που διεξάγεται στο όνομα της ασφάλειας της Ευρώπης.

Το πρώτο καθήκον της Ευρώπης θα πρέπει να είναι να οπλιστεί και θα πρέπει να βοηθήσει με τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι.

Το κέντρο διανομής logistics Rzeszów στη νοτιοανατολική Πολωνία λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε συνεργασία με συμμάχους, είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ