Συναγερμός απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο για την Κακοκαιρια που έρχεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το meteo.gr για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» και αναμένεται να πλήξει από τη Δευτέρα (25/9) τη χώρα μας και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη (28/9).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «ψυχρή λίμνη» που σήμερα Κυριακή σχηματίζεται στην Αδριατική αναμένεται μέχρι την Τετάρτη 27/09 να κινηθεί αργά προς το νότιο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα αποκτήσει τροχιά προς το βόρειο Αιγαίο.

Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων, τοπικά, βροχών και καταιγίδων.

Μεγάλος όγκος νερού στη Θεσσαλία

Από το μένος της κακοκαιρίας δεν θα γλιτώσει – και πάλι – η Θεσσαλία, η οποία μαζί με άλλες περιοχές θα επηρεαστεί περισσότερο, δεχόμενη τους μεγαλύτερους όγκους νερού.

Κυρίως θα πληγούν οι περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας, η κεντρική και βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Από την Τετάρτη (27/09) τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ