Νεκρός ξαφνικά ο νονός της Κοζα Νοστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο – Πεθανε απο βαριά αρρώστια λένε οι γιατροι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τελευταίος «νονός» της σικελικής μαφίας, ο οποίος ενορχήστρωσε πολλά από τα εγκλήματα της Κόζα Νόστρα, πέθανε μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο διαβόητος Ιταλός αρχιμαφιόζος που δολοφόνησε μεταξύ άλλων τους δύο ήρωες της ιταλικής και παγκόσμιας δικαιοσύνης, Φαλκόνε και Μπορσελίνο, πέθανε στην φυλακή στα 61 του χρόνια. Ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος της παλιάς φρουράς της Κόζα Νόστρα. «Με τους ανθρώπους που έχω σκοτώσει με τα χέρια μου, θα μπορούσα να γεμίσω νεκροταφείο», είχε πει.

Επονομάσθηκε Diabolik, από το όνομα του πρωταγωνιστή εγκληματία γνωστού ιταλικού κόμικ. Καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια κάθειρξη και υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Κόζα Νόστρα της επαρχίας Τράπανι της δυτικής Σικελίας με την εξουσία να απλώνεται μέχρι το Παλέρμο.

«Ήταν ο τελευταίος που εφάρμοσε την στρατηγική της βίας και των επιθέσεων της Κόζα Νόστρα. Ανήκε στην ηγετική ομάδα που αποφάσισε όλες αυτές τις δολοφονίες», ανέφερε ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, Ναπολιτάνος δημοσιογράφος.

Το 2015 η εισαγγελέας Τερέζα Πριντσιπάτο είπε πως το ότι διέφευγε επί τόσο καιρό από την αστυνομία οφειλόταν στο ότι απολάμβανε προστασίας. «Είχαμε επιβεβαίωση για την παρουσία του στην Βραζιλία, την Ισπανία, την Βρετανία, την Αυστρία…», είχε δηλώσει η εισαγγελέας. Η περιουσία του πέρα από όλα τα άλλα, από το εμπόριο ναρκωτικών, τα τυχερά παιχνίδια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ