Κοσσυφοπέδιο: Οι διεθνείς δυνάμεις απέκλεισαν μεγάλη περιοχή μετά τη δολοφονία αστυνομικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη της αμερικανικής KFOR και της EULEX πήγαν στο πεδίο αφού νωρίς το πρωί ένα μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίστηκε σε επίθεση αγνώστων μασκοφόρων στο χωριό Μπάϊσκα στο Λεπόσαβιτς, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου,Αλμπίν Κούρτι, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ότι γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δέχθηκε επίθεση στην Μπάϊσκα και ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο λοχίας της αστυνομίας A.B. σκοτώθηκε, ενώ ένας άλλος συνοριακός αστυνομικός τραυματίστηκε. Ο Κούρτι λέει ότι οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί. Κατηγόρησε το επίσημο Βελιγράδι ότι ευθύνεται για την επίθεση που, σύμφωνα με τον ίδιο, στράφηκε κατά του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Όλες οι προσεγγίσεις προς το χωριό Μπάϊσκα από την κατεύθυνση της Λεπόσαβιτς του Ζούπιν Πότοκ  και του Ζβέτσαν είναι αποκλεισμένες.

Σύμφωνα με το Kosovo Online, οι διαβάσεις Γιάρινιε  Μπρνιάκ  είναι αποκλεισμένες.

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα μέλος της αστυνομίας και ένας άλλος τραυματίστηκε, «σχεδιάστηκε, ενορχηστρώθηκε και πραγματοποιήθηκε από σερβικές εγκληματικές συμμορίες».

 Μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό της συμβούλιο, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη Νέα Υόρκη και θα επιστρέψει αμέσως στη χώρα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ