Αρθρο του Παύλου Γερουλάνου στο Documentο του Κωστα Βαξεβάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

👉 Σπάνια έχεις δεύτερες ευκαιρίες να δημιουργήσεις πρώτες εντυπώσεις. Γι’ αυτό, οι 100 πρώτες μέρες μιας διακυβέρνησης θεωρούνται σημαντικές τόσο συμβολικά, όσο και σε ουσία. Όσο και να προσπαθήσει μια Κυβέρνηση, δύσκολα μπορεί να αλλάξει το στίγμα των πρώτων μηνών.

👉 Πολιτευόμενη με την ταμπέλα των «άριστων», το 2019, η Κυβέρνηση ήρθε με ατζέντα. Στελεχώθηκε γρήγορα, πέρασε αστραπιαία τα 5 πρώτα νομοσχέδια, αντέδρασε γρήγορα στον Έβρο και έδωσε την εντύπωση αποτελεσματικής διαχείρισης του πρώτου κύματος πανδημίας.

👉 Η πρώτη εικόνα αποτελεσματικότητας, ειδικά σε σύγκριση με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τέτοια που διήρκησε ακόμα και αφότου άρχισε να αποσυντίθεται το προσωπείο της «αριστείας» της.

👉 Αντίθετα, οι δεύτερες 100 μέρες της Κυβέρνησης χαρακτηρίζονται από εγκληματικές παραλείψεις, κενά εξουσίας, αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, αντικρουόμενες κυβερνητικές προσεγγίσεις.

👉 Πώς γίνεται δύο Κυβερνήσεις, με τον ίδιο Πρωθυπουργό, να έχουν τόσο διαφορετικές πρώτες 100 μέρες; Καμιά φορά, η πιο προφανής εξήγηση είναι και η πιο πιθανή. Η συγκυριακή βεβαιότητα ότι τίποτα δεν κλονίζει την κυριαρχία της, έχει μετατρέψει την Κυβέρνηση από «άριστη» σε βαθύτατα αλαζονική.

👉 Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τις πυρκαγιές ήταν χαρακτηριστική. Έδωσε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την αίσθηση ενός ανθρώπου που πιστεύει πως μας κάνει χάρη που μας μιλάει, διότι μόνο αυτός νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή.

👉 Αν συνεχίσουμε έτσι, οι 100 μέρες τρόμου θα γίνουν 4 χρόνια τρόμου. Και αυτό δεν το αντέχει η ευάλωτη κοινωνία μας.

Διαβάστε ολόκληρο άρθρο μου στην εφημερίδα Documento: yeroulanos.gr/ekato-meres-tr…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ