Ανελέητος πόλεμος στον Γιάννη Σγουρό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το στημένο παιχνίδι της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής. Με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ.

Όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε την ημερομηνία εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, τόσο φαίνεται καλύτερα το στημένο παιχνίδι στην περιφέρεια Αττικής.

Ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, κυριαρχεί σε αριθμό εμφανίσεων σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, sites που μέχρι τώρα στηρίζουν το κόμμα της ΝΔ.

Όχι δεν εγκατέλειψαν τη γραμμή της υποστήριξης της ΝΔ, τα ΜΜΕ αυτά.

Προσπαθούν να επιβάλουν τον ακίνδυνο δεύτερο για τη δεύτερη Κυριακή.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σηκώσουν τα ποσοστά του κ. Γ. Ιωακειμίδη στην περιφέρεια, που βρισκόταν στην αρχή της προεκλογικής περιόδου μεταξύ τέταρτης και πέμπτης θέσης στην προτίμηση των ψηφοφόρων, με πολύ χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας.

Και αυτό γιατί την υποψηφιότητα του κ. Ιωακειμίδη, στηρίζουν με κάθε τρόπο η ΝΔ και ισχυρός οικονομικός παράγοντας της στον Πειραιά.

Μετά την παραίτηση – αποπομπή του Γ. Πατούλη και τις αρνητικές διαθέσεις του εκλογικού σώματος στην παράταξη του, ανέλαβε να τραβήξει το κάρο στην ανηφόρα ο Ν. Χαρδαλιάς, που ένοιωθε την απειλή του έμπειρου αυτοδιοικητικού Γιάννη Σγουρού, που είχε συνεργασθεί το 2014 .

Ο Γιάννης Σγουρός κατόρθωσε να εντάξει στην παράταξη του στο Περιφερειακό Συμβούλιο,εκλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεγάλο αριθμό στελεχών της ΝΔ, που τάχθηκαν στο πλευρό του.

Το σύνθημα του «Ψήφισε για τον τόπο σου, όχι για το κόμμα σου» πέρασε ιδιαίτερα στον κόσμο, και παρά τον αποκλεισμό του από τα καθεστωτικά μέσα, κατέγραψε ποσοστά στις μετρήσεις, πολύ υψηλότερα του ΠΑΣΟΚ, που φαινομενικά τον στηρίζει, γεγονός που με τη σειρά του, ενόχλησε ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην προοπτική της εμφάνισης μέσα στο κλυδωνιζόμενο ΠΑΣΟΚ, ενός νέου ισχυρού πόλου.

Έτσι λοιπόν ο Γ. Σγουρός μπήκε στο στόχαστρο και του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Γ. Καμίνης, τέως δήμαρχος Αθηνών να στηρίζει τον Γ. Ιωακειμίδη του ΣΥΡΙΖΑ και κρυφίως υποστηριζόμενο από τους μηχανισμούς της ΝΔ.

Στόχος της ΝΔ  είναι να περάσει στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών Αττικής ο Γ. Ιωακειμίδης, ώστε να διεξαχθεί τελικά ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Χαρδαλιά – Ιωακειμίδη.

Δηλαδή Ολυμπιακός Α’ απέναντι στον Ολυμπιακό Β’, με διαιτητή τον πρόεδρο της ομώνυμης ΠΑΕ.

Ιδιαίτερα μετά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε για τη ΝΔ με τις φωτιές, τις πλημμύρες και τη πιθανή απώλεια περιφερειών από τη ΝΔ όπως η Αττική, η Πελοπόννησος, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο κ.α., αποφασίσθηκε η ΝΔ να δώσει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει και να διατηρήσει τις περιφέρειες αυτές.

Στην περιφέρεια Αττικής, το βάρος δόθηκε στον πλήρη αποκλεισμό του Γ. Σγουρού από τα μέσα και στην υπερπροβολή του Γ. Ιωακειμίδη, που στο ψηφοδέλτιο του έχει συμπεριλάβει υποψηφίους που προέρχονται από τη ΝΔ και στηρίζουν Γιάννη Μώραλη, αλλά ελέγχονται από τον μεγαλοπαράγοντα της ΝΔ στο Πειραιά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη για τη ΝΔ, και ακόμα ότι εταιρίες δημοσκοπήσεων που συνεργάζεται στενά η ΝΔ, δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα ποσοστά αποδοχής και στη θέση κατάταξης του εκλεκτού του Πειραιάρχη εφοπλιστή.

Χαρακτηριστικό δε του αγώνα που δίνει ο Γ. Σγουρός με μια διακομματική ομάδα από στελέχη της ΝΔ έως το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμέτοχο σε ρόλο παθητικού θεατή, να μην πούμε σαμποτέρ της προσπάθειας Σγουρού.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στις εκλογές για την περιφέρεια Αττικής είναι ότι δεν συμμετέχει συνδυασμός άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενος με τη Χρυσή Αυγή.

Οι εκλεγμένοι της Χ.Α. συνεργάσθηκαν αρμονικά με την παράταξη Πατούλη τα προηγούμενα χρόνια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ψηφίζοντας το σύνολο των εισηγήσεων τουΠατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές που η ΝΔ πρωτοστάτησε στον αποκλεισμό της Χ.Α. και του Ηλία Κασιδιάρη, στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές δεν ασχολήθηκε καν με την υποψηφιότητα του, τους «Ελεύθερους Αθηναίους» στο Δήμο Αθηναίων.

Ίσως εκεί να οφείλεται η παντελής αλλά ανταποδοτική απουσία του Ηλια Κασιδιάρη, από την περιφέρεια Αττικής.

Στην περιφέρεια Αττικής όπου προβάλει ανησυχητική η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, μια σειρά εξελίξεων δείχνουν την απόφαση της ΝΔ να διεκδικήσει την περιφέρεια με στημένα παιχνίδια και ανίερες μαύρες συμαχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ