Λάρισα: 1348 άτομα στα επείγοντα με γαστρεντερίτιδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κινδυνεύει η δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά και κορωνοϊού.

Όπως ενημέρωσε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, παρουσιάστηκε συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε οικισμό πληγείσας περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Πραγματοποιήθηκε επί τόπου εκτίμηση στον συγκεκριμένο οικισμό, ελήφθησαν περιβαλλοντολογικά δείγματα και ανευρέθη ένα συγγενικό πρόσωπο με κλινική εικόνα γαστρεντερίτιδας.

Μέσω του δικτύου συνδρομικής επιδημιολογικής επιτήρησης, διάγνωσης και καταγραφής αναπνευστικών λοιμώξεων και λοιμώξεων γαστρεντερικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μόνο το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 1.348 προσελεύσεις στα ΤΕΠ, με τις 48 για λοίμωξη του γαστρεντερικού και 86 λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Καταγράφηκαν ακόμη μέσα σε 24 ώρες τρεις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 16 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Όσον αφορά τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης το τελευταίο 24ωρο εστάλη έλεγχος δειγμάτων που έχουν ληφθεί από επτά άτομα, με ένα από αυτά να καταγράφεται και να κατατάσσεται σαν πιθανό κρούσμα.

Ακόμη το Συντονιστικό ενημερώθηκε για τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε αδέσποτους σκύλους που περισυνέλεξε η φιλοζωική εταιρεία και κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων να μεριμνήσουν για τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ