Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουκρανία: Τρομακτικό χτύπημα των Ρώσων στην Οδησσό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκδίκηση της Μόσχας; Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν το διοικητήριο του ΝΑΤΟ κάτω από ξενοδοχείο στην Οδησσό.

Το λιμάνι της Οδησσού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πλέον και το ξενοδοχείο “Odessa” δεν υπάρχει πια – είπε η Natalia Gumenyuk, εκπρόσωπος της διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων «Νότος».

Τόνισε ότι πρόκειται για «δύο σύμβολα της πόλης που μπορούσαν να δουν τα πληρώματα όλων των πλοίων που έμπαιναν στο λιμάνι».

Η Gumenyuk, δεν επιβεβαίωσε ότι φιλοξενήθηκαν ξένοι εκπαιδευτές και μισθοφόροι στο ξενοδοχείο «Odesa».

«Ίσως για πρώτη φορά, η Ρωσία έφερε ένα πλήγμα στα σημαντικά σύμβολα μιας από τις πόλεις των εκατομμυρίων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στο Κίεβο». Η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή, ισχυρίστηκε γνωστός στρατιωτικός παρατηρητής από το Nikolaev λέγοντας ότι “στο πρώην ξενοδοχείο Kempinski υπάρχουν σύμβουλοι του ΝΑΤΟ σε όλους σχεδόν τους ορόφους. Με εκτενή και υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ραντάρ και συστήματα αεράμυνας αναπτύσσονται γύρω από την Odesa-Kempinski.

IMG 3762
Το ξενοδοχείο στην Οδησσό μετά το χτύπημα

Πρόσφατα εμφανίστηκαν εκεί ανθυποβρυχιακές εγκαταστάσεις και αποθήκευση πυρομαχικών, τόνισε στο κανάλι του στο Telegram ο Jakov Kedmi.

Ένας άλλος σημαντικός στόχος των ρωσικών πυραύλων ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo κοντά στο Kryvyi Rih.

Το πρώτο και το δεύτερο χτύπημα ήταν κεραυνοβόλο και το τρίτο προκάλεσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «κάτι σαν σεισμό γιατί πυροδοτήθηκε για πολλή ώρα και κατά κύματα».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Γιούρι Κνούτοφ, η εγκατάσταση κάτω από το ξενοδοχείο – ουσιαστικά μια αποθήκη –  πιθανότατα συνδέεται με ξένους ειδικούς και ναυτικά drones που κατά καιρούς επιτίθενται σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύτηκε από πολλά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των Cheetah και Buk.

Ο Κνούτοφ πιστεύει επίσης ότι θα μπορούσε να υπήρχε ένα διοικητήριο κάτω από το ξενοδοχείο που έκρυψαν οι Ουκρανοί και το προστάτευαν από επιθέσεις ρωσικών drones Geranium-2.

«Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί έχτισαν το κέντρο τους στην Οδησσό».

Οι Βρετανοί εκπαίδευσαν εκεί τις ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων. Το καταφύγιο είναι μάλλον κάτι το ιδιαίτερο. Θα μπορούσε να ήταν ένα διοικητήριο ή ένα κέντρο εκπαίδευσης, όπου ξένοι εκπαίδευαν Ουκρανούς να χειρίζονται θαλάσσια drones.

Το κέντρο θα μπορούσε επίσης να ασχοληθεί με την επεξεργασία δεδομένων που αποστέλλονται από θαλάσσια drones ενώ διενεργούν επίθεση».

Ο Κνούτοφ υπενθυμίζει ότι η Γερμανία θα μεταφέρει σύντομα 50 από τα ναυτικά της drones -μη επανδρωμένα σκάφη καμικάζι- στην Ουκρανία.

Πλάνα που δείχνει τι έχει απομείνει από το ξενοδοχείο στην Οδησσό που επλήγη από ρωσικούς πυραύλους/επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, φιλοξένησε στο παρελθόν Ουκρανούς στρατιώτες και εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ:

IMG 3765 IMG 3764 2

Το “εγκαταλελειμμένο” κατά τις Ουκρανικές αρχές ξενοδοχείο στην Οδησσό είχε σίγουρα πολλά παράθυρα ανοιχτά για αερισμό προτού καταστραφεί στη χθεσινή επίθεση με πύραυλο και χτυπήματα με drone.

IMG 3763
Το ξενοδοχείο της Οδησσού πριν από το χτύπημα των ρώσων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ