Τουρκία: Συνεχίζεται η κατασκευή του δρόμου Πύλας-Άρσους στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλο 1 χιλιόμετρο ολοκληρώθηκε στον δρόμο Πύλας-Άρσους, ο οποίος ξεκίνησε για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των Τουρκοκυπρίων, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 Εκ μέρους του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων, ο Zorlu Töre, δήλωσε: «Θα ολοκληρώσουμε το οδικό έργο για να τερματίσουμε τις δυσκολίες που υπέστη ο τουρκοκυπριακός λαός».

Όπως σημειώνει η Yeni Safak «άλλο 1 χιλιόμετρο έχει μείνει πίσω στον δρόμο Πύλας-Άρσους (Pile-Yiğitler), μήκους 11 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διευκολύνει τη μεταφορά από το χωριό Πύλα, που βρίσκεται στην Πράσινη Γραμμή της Κατεχόμενης Κύπρου. Μετά την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, που σταμάτησαν μετά την κρίση με τον ΟΗΕ, στις 11 Σεπτεμβρίου, ασφαλτοστρώθηκε μετά την πλήρωση των εργασιών σε περισσότερα από 2,5 χιλιόμετρα του έργου.

Οι Τουρκοκύπριοι δημιουργούν το δρόμο…

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την περιοχή, αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΗΕ τηρεί τη σιωπή του για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποφευχθεί η αντιπαράθεση με την ελληνική πλευρά.

 Αναφέρεται, μάλιστα, ότι  χωρίς να επικεντρωθεί στη στάση που θα τηρούσαν τα Ηνωμένα Έθνη όταν το έργο φτάσει στη νεκρή ζώνη, η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τον δρόμο.

«Τον ζητούν εδώ και 25 χρόνια»

Δίνοντας πληροφορίες για την τελευταία κατάσταση στο έργο, ο Zorlu Töre επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στο μικτό χωριό Πύλα αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για να φτάσουν στην Κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό περιοχή.

Ο Töre είπε, «Ως εκ τούτου ζητάμε να ανοίξει αυτός τον δρόμο εδώ και 25 χρόνια. Όμως τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι στρατιώτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχαν αντίρρηση.

Στη συνέχεια, οι Τουρκοκύπριοι ανέλαβαν μονομερώς δράση για την κατασκευή αυτού του δρόμου. Υπάρχει ένα τμήμα αυτού του δρόμου που ο ΟΗΕ το καθορίζει ως ζώνη ασφαλείας. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δρόμου είναι εντός των συνόρων των Κατεχόμενων», όπως είπε ο Töre.

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας»

«Οι αξιωματούχοι των ειρηνευτικών δυνάμεων και οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο νησί, παίρνουν σαφή θέση. Η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Βρετανοί παίρνουν επίσης θέση. Με άλλα λόγια, αυτά  είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας  των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν σοβαρά την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους έδωσε μια καλή απάντηση λέγοντας «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε (τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας)».

Ως εκ τούτου, σίγουρα θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας από εδώ. Έπρεπε να πάρουμε μόνοι μας την απόφαση. «Αυτός είναι ο αγώνας μας αυτή τη στιγμή».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ