Τουρκία και Κορέα συζητούν την ενίσχυση της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα, ο Τούρκος υφυπουργός Άμυνας Αλπασλάν Καβακλίογλου είχε συζητήσεις με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Shin Beom Chol, σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην πρωτεύουσα, Σεούλ, την οποία επισκέπτεται ο Τούρκος αξιωματούχος για να συμμετάσχει στην τελετή εορτασμού της 75ης επετείου από την ίδρυση των Κορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογράψουν στρατιωτική συμφωνία στο μέλλον με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και των όπλων.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο Κορεάτης υπουργός είπε: «Οι δύο αδελφές χώρες συνεχίζουν ενεργά τη στρατηγική αμυντική τους συνεργασία, μέσω της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και των όπλων».

Τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνεργασία σε αμυντικούς τομείς που συμβάλλουν στο αμοιβαίο συμφέρον των δύο χωρών, καταλήγει η Γενί Σαφάκ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ