Πρόεδρος Σερβίας: Σκοτώστε μας, δεν αναγνωρίζουμε το Κόσοβο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις για «πίεση» να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο.

Στο κοινωνικό δίκτυο Χ έστειλε ένα μήνυμα στη Δύση:

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο σας. Μπορείτε να μας σκοτώσετε όλους. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο σας».

Το BGNES υπενθυμίζει ότι νωρίτερα σήμερα πληροφορίες ανέφεραν ότι στρατιωτικά φορτηγά φορτωμένα με τεθωρακισμένα αυτοκίνητα έφυγαν σήμερα το πρωί στο δρόμο από Κράλεβα προς Ράσκα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα ενός δράστη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι είπε ότι η ομάδα των επιτιθέμενων ήταν “τρομοκρατικός και εγκληματικός σχηματισμός”.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό το βράδυ της Κυριακής, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου εξεγέρθηκαν “μη θέλοντας να ανεχτούν άλλο την τρομοκρατία του Κούρτι”.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε αυτή την επίθεση. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, εκτίμησε την επίθεση ως επιθετικότητα και την πράξη ως «τρομοκρατική».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ