Ο πρόεδρος και δύο μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καταζητούμενοι από τη Ρωσική Ομοσπονδία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Πολωνός Πιότρ Χοφμάνσκι, καταζητείται στη Ρωσία για ποινικές κατηγορίες. Το αντίστοιχο μήνυμα εμφανίστηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στη βάση δεδομένων αναζήτησης του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν διευκρινίζεται με ποιο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται η έρευνα. Επιπλέον, αναζητούνται και η πρώτη αντιπρόεδρος του ΔΠΔ, Luz del Carmen Ibáñez Carranza από το Περού και ο Γερμανός δικαστής Bertram Schmitt.

Μετά τα εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη διαμεσολαβήτρια παιδιών Maria Lvova-Belova που εξέδωσε το τμήμα προδικασίας του ΔΠΔ  για την απαγωγή ουκρανών παιδιών τον Μάρτιο του 2023, η Μόσχα έχει ήδη θέσει αρκετούς δικαστές του ΔΠΔ και τον γενικό εισαγγελέα της οργάνωσης Karim Khan στη λίστα καταζητούμενων.

1 246

φωτό από το σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού Interfax

 Οι Ρώσοι ανακριτές είδαν στις ενέργειες των δικαστών από τη Χάγη σημάδια εγκλημάτων βάσει πολλών άρθρων του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας: εσκεμμένη παράνομη κράτηση, προετοιμασία επίθεσης σε εκπρόσωπο ξένου κράτους που απολαμβάνει διεθνή προστασία, με σκοπό την περιπλοκή των διεθνών σχέσεων.

Το ΔΠΔ δεν έχει ακόμη απαντήσει στη νέα δίωξη από τη Μόσχα, διευκρινίζει το πρακτορείο dpa.

Η Ρωσία διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας εδώ και 19 μήνες. Σε αυτό το διάστημα διαπράχθηκαν πολλά εγκλήματα πολέμου. Μεταξύ αυτών είναι η αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία.

 Το Κίεβο εκτιμά ότι μέχρι στιγμής έχουν απαχθεί περίπου 100.000 ανήλικοι, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Το ΔΠΔ προέρχεται από το γεγονός ότι ο Πούτιν και το περιβάλλον του είναι άμεσα υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου, υπενθυμίζει το dpa.

Deutsche Welle, Interfax (Russian)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ