Καθόλου τυχαία η δίωξη του “ενοχλητικού” Μενέντεζ, που έβαζε διαρκώς βέτο για να μην δοθούν τα F-16 στους Τούρκους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ βολική εξελίσσεται η δίωξη στον Μπομπ Μενέντεζ που ενοχλούσε με τη στάση του, ειδικά στο θέμα πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση του Ταγίπ Ερντογάν, που είχε επιτεθεί προσωπικά στον Μενέντεζ λέγοντας:

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Mπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φινταν θα παρακολουθήσει τώρα στενά αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν συναντήθηκαν στην Αμερική πριν από τρεις τέσσερις ημέρες. Αυτές οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αλλά τώρα, θα ήταν ωφέλιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του».

Με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία όσον αφορά τα F-16. Όχι μόνο για τα F-16, αλλά για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και αυτοί με τη νοοτροπία του κάνουν ς ενέργειες παρεμπόδισης εναντίον μας. Η έξοδος του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα διαχειριστεί τους τομείς που πρέπει να διαχειριστούν. Αναμένουμε πλέον ξεκάθαρη απάντηση από τις ΗΠΑ για αυτό το θέμα».

Και να που το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τους τουρκικούς πανηγυρισμούς, αφού όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Ερντογάν, απάντησε ότι ο Μπάιντεν εδώ και καιρό στηρίξει την πώληση στην Τουρκία!

«Για λόγους πολιτικής, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε σχολιάζουμε προτεινόμενες περιπτώσεις πώλησης όπλων μέχρις ότου ενημερωθεί επίσημα το Κογκρέσο. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία, πράγμα που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλοσυμβατότητας του ΝΑΤΟ», ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση του αμερικανικού ΥΠΕΞ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ