Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία; Ο Σόιγκου έδωσε την απάντηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, μιλώντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος, περιέγραψε την προθεσμία για την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα ρωσικά στρατεύματα θα επιτύχουν τους στόχους της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας το 2025.

«Η συνεπής εφαρμογή μέτρων και σχεδίων δραστηριοτήτων μέχρι το 2025 θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Σόιγκου.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας τόνισε επίσης ότι οι χώρες που αποτελούν μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συνεχίζουν να προμηθεύουν το Κίεβο με τα όπλα τους, ενώ η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζει να στέλνει ανεκπαίδευτους στρατιώτες για σφαγή.

Επιπλέον, ο Σόιγκου είπε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να αυξάνει τη μαχητική του ισχύ μέσω της προμήθειας νέων όπλων και της βελτιωμένης εκπαίδευσης των στρατευμάτων.

Προηγουμένως, ο αριθμός των συμβασιούχων στρατιωτών στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023 είχε δημοσιοποιηθεί  από τον αντιπρόεδρο τους συμβουλίου Ασφάλειας.

 Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περισσότεροι από 325 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εισέλθει στη στρατιωτική θητεία με σύμβαση. Η αντίστροφη μέτρηση πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ