Δημήτρης Ριζούλης στο Kontra24: Άδεια για Ανεμογεννήτριες στο καμένο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο παρά την αρνητική εισήγηση!

Ο διευθυντής της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δημήτρης Ριζούλης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδεια για αιολικά στα καμένα του Έβρου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA
Στην ακύρωση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, ανάλογη με αυτήν της Β. Εύβοιας, θα προχωρήσει το ΥΠΕΝ σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μετά την ανακοίνωση της ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ εταιρείας που ανέδειξε το θέμα της αδειοδότησης για την εγκατάσταση αιολικών στις καμένες περιοχές του Έβρου. Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ήδη έχει δοθεί σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα, η αδειοδότηση για εγκατάσταση Αιολικών στον Έβρο έχει να κάνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM, ήταν προγενέστερη των πυρκαγιών.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, παρά το ότι η σχετική εισήγηση ήταν αρνητική η άδεια δόθηκε. Πάντως, όπως τόνισε, επίκειται νέα οριζόντια απόφαση του ΥΠΕΝ για απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, οι λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ