Ουκρανικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση σιτηρών στην Πολωνία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολωνοί εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε εγκατάσταση σιτηρών στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, όπως ανέφερε η εφημερίδα Rzeczpospolita, επικαλούμενη πηγές.

Η έκρηξη του πυραύλου στην Πολωνία-μέλος του ΝΑΤΟ– τροφοδότησε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση ενεργοποιώντας τη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας της συμμαχίας, αλλά εκείνη την εποχή η Βαρσοβία και το ΝΑΤΟ είπαν ότι πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα… ουκρανικό αδέσποτο, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση.

Πηγές με γνώση της έρευνας είπαν στην Rzeczpospolita ότι η Πολωνία είχε διαπιστώσει ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε στο χωριό Przewodow ήταν ένας πύραυλος αεράμυνας S 300 5-W-55 που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό έδαφος.

«Αυτός ο πύραυλος έχει βεληνεκές 75 χλμ. έως 90 χλμ.», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή. «Εκείνη την εποχή, οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε ένα μέρος από το οποίο κανένας ρωσικός πύραυλος δεν μπορούσε να φτάσει στο Πρζεβοντόφ».

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι ένας από τους πύραυλους της είχε προσγειωθεί στην Πολωνία. Μάλιστα ο ίδιος ο Ζελένσκι επέμενε πως ήταν ρωσικός ο πύραυλος, επιχειρώντας να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο! Η Rzeczpospolita ανέφερε ότι η ουκρανική πλευρά δεν έχει διαθέσει κανένα υλικό στους Πολωνούς ερευνητές.

Επικαλέστηκε τον Lukasz Lapczynski, εκπρόσωπο της Πολωνικής εισαγγελίας, ο οποίος είπε ότι ο εισαγγελέας έλαβε τη γνώμη των ειδικών αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό της καθώς ήταν εμπιστευτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ