Αυτός ήταν η πρώτη ιστορική προσωπικότητα που παντρεύτηκε με άνδρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναγιώτης Λιάκος

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου του 2008*, όταν πρώτα τα ΜΜΕ, ύστερα οι δικαιωματιστές πολιτικοί και τελευταία η μερίδα της κοινής γνώμης που συγκινείται με κάτι τέτοια είχαν ξελιγωθεί από τη χαρά τους όταν ανακοινώθηκε πως θα παντρεύονταν (μεταξύ τους) άνδρες στο δημαρχείο της Τήλου.

Σχολιάζοντας την είδηση, είχαν γράψει τα εξής: «Μερικοί, οι οποίοι είναι αρκετά ανιστόρητοι για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, χαρακτηρίζουν την εξέλιξη “πρόοδο”. Αλλοι είναι απλά βαλτοί. Δεν γνωρίζουν πως τον δρόμο άνοιξε ένας “προοδευτικός” που είχε περίπου τα ίδια μυαλά με δαύτους. Ενίοτε και παρόμοιες προθέσεις.

Ηταν ο Νέρων, αυτοκράτορας της Ρώμης! Ο προοδευτικός Νέρων, ο οποίος ενσαρκώνει τα όνειρα των μιμητών των πράξεών του, ήταν η πρώτη διακεκριμένη προσωπικότητα της αρχαιότητας που παντρεύτηκε άντρα. Σύμφωνα με τον ιστορικό Κάσσιο Δίωνα (2ος-3ος αιώ.), ο Νέρων έκανε διπλό γάμο. Ευνούχισε έναν έφηβο ονόματι Σπόρο, τον έντυσε θηλυκότατα με εντυπωσιακό φόρεμα, τον βάφτισε Σαββίνα και τον παντρεύτηκε σαν γυναίκα του.

Ταυτόχρονα παντρεύτηκε και άλλον νέο ονόματι Πυθαγόρα, ο οποίος θα έπαιζε μόνο τον ρόλο του άντρα. (Κάσσιου Δίωνα Νικαέα, Ρωμαϊκή Ιστορία, Επιτομή Ξιφιλίνου, S178, στ. 10-20).

Ο Νέρων προτίμησε να κάνει το γαμήλιο ταξίδι του στην Ελλάδα, αλλά ουδείς ιστορικός μάς λέει αν πήγε Τήλο με τον Σπόρο (καλλιτεχνικό Σαββίνα) και τον μπρατσαρά τον Πυθαγόρα.
Μόλις πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Νέρωνα, ο οποίος μάλιστα διατηρούσε παθιασμένες αιμομικτικές σχέσεις με τη μητέρα του την Αγριππίνα**, εξεδόθη διάταγμα που υποχρέωσε όλες τις κατακτημένες επαρχίες να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός.

Φυσικά, εορτάστηκε και στην Ελλάδα ο γάμος του χριστιανοφάγου Νέρωνα. Παρόμοια εκδοχή για τον γάμο Νέρωνα – Σπόρου μάς παρέδωσε και ο Σουετώνιος (Nero, XXVII-XXIX).
Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Οι δυνάμεις, συσσωματώσεις, “εταιρείες” και αυτοκρατορίες που εχθρεύονταν τον χριστιανισμό στην αρχαιότητα εκπροσωπούνται ευδοκίμως σήμερα από τους τοποτηρητές της νέας αυτοκρατορίας.
Γκέι γάμος στην αρχαία Ρώμη; Παλαμάκια οι Ελληνες κι οι λοιποί κατακτημένοι. Γκέι γάμος με τη βούληση της νέας Ρώμης; Ξανά παλαμάκια οι Ελληνες υπό τα άγρυπνα όμματα των συνασπισμένων τοποτηρητών της υπερδύναμης.
Τα λιοντάρια προσεχώς».

*Το κείμενο υπάρχει στο ιστολόγιο «Αδιάβροχοι» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://adiavroxoi.blogspot.com/2008/06/gay.html

**Ο Νέρων δεν περιορίστηκε στο σεξ με τη μητέρα του. Στη συνέχεια του εκσυγχρονιστικού βίου του, κάποια στιγμή, διέταξε τη θανάτωσή της!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ