Στέφανος Κασσελάκης: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια απειλή που μπορεί να αναστραφεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύτως αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΣυΡιζΑ έπειτα από την εκλογή  Κασσελάκη, στις πρώτες μετρήσεις της κοινής γνώμης που γίνονται τις τελευταίες 48 ώρες.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι παρόμοιες μετρήσεις είχαν γίνει και πριν την δεύτερη Κυριακή, οι οποίες όμως δεν δημοσιεύθηκαν γιατί θα επηρέαζαν ακόμα περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του νεοεμφανιζόμενού υποψηφίου…

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το νέο πρόεδρο του ΣυΡιζΑ. Ένα στοιχείο που μάλλον αποκλείει την πιθανότητα να κυβερνήσει, εάν δεν δείξει κάποια σαφή πολιτικά δείγματα… Για την ακρίβεια, δείγματα διαχωρισμού των προσωπικών από τις πολιτικές επιλογές που θα ακολουθήσει.

Το στοιχείο αυτό είναι το ποσοστό αποδοκιμασίας στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Ένας στους δύο Έλληνες, έχουν αρνητική γνώμη για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό έχει σαφέστατη εξήγηση άσχετα εάν οι δημοσκόποι μάλλον θα φροντίσουν να το στρογγυλέψουν. Δεν είναι ούτε η θητεία στην Goldman, ούτε η έλλειψη αριστεροσύνης. Οι αρνητικές γνώμες οφείλονται στις προσωπικές επιλογές του νέου προέδρου, καθώς το πρότυπο που προβάλλει στην προσωπική του ζωή, κρίνεται αρνητικά από την ελληνική κοινωνία.

Το στοίχημα λοιπόν για τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι να πείσει την κοινωνία ότι θα λειτουργήσει υπέρ του συνόλου, της πλειοψηφίας και δεν θα γίνει ένας «νέος Μητσοτάκης», που θα χρησιμοποιήσει την θέση και την εξουσία που πιθανόν να αποκτήσει, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.

Μία τέτοια εμβληματική κίνηση για παράδειγμα ακόμα θα ήταν να διαβεβαιώσει τους Έλληνες, ότι θα καταψηφίσει ενδεχόμενο νομοσχέδιο που θα δίνει το δικαίωμα τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί θα αποδείκνυε περίτρανα ότι διαχωρίζει τα προσωπικά του «θέλω» από την πολιτική που θα εφαρμόσει. Εκεί θα έδινε ένα σαφές στίγμα ότι «δεν είναι Μητσοτάκης», ο οποίος τίναξε στον αέρα την εθνική οικονομία και τα νοικοκυριά πολλαπλασιάζοντας το κόστος του ρεύματος, για να τακτοποιήσει οικία του πρόσωπα στο επενδυτικό fund…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ