Βόρεια Εύβοια: Ασύλληπτη καταστροφή από την υπερχείλιση χειμάρρων – Κλειστός ο δρόμος από τα Ψαχνά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες αγωνίας ζει η Εύβοια. Οι δρόμοι διαλύθηκαν, πέτρες πέφτουν από παντού και πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στο Δερβένι. Σοβαρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία ειδικά στο βόρειο κομμάτι του νομού.

Με σφοδρότητα «χτύπησε» η κακοκαιρία Elias και την Εύβοια προκαλώντας πολλά προβλήματα. Στα δύο έχει κοπεί η περιοχή καθώς έκλεισε ο δρόμος στο Δερβένι λόγω κατολισθήσεων. Στο χωριό μεταβαίνει κλιμάκιο της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν πέσει στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στις Ροβιές κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια. Η ένταση του νερού έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, η κυκλοφορία έχει διακοπή σε αρκετούς δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς τη βόρεια Εύβοια. Ο δήμαρχος Μαντουδίου έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Εύβοια

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται η διακοπή κυκλοφορίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ως εξής:

• Από 49,5η χ/θ (Προκόπι) έως 57η χ/θ (Μαντούδι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα στον Νομό Εύβοιας. (Από ώρα 07:15 της 27-09-2023)

• Επαρχιακή οδός Ροβιών – Ιστιαίας (μέσω Μαρουλίου – Βουτά), λόγω έντονης βροχόπτωσης – φερτών υλικών – πτώσης δένδρων στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 07:45 της 27-09-2023)

• Επαρχιακή οδός Λίμνης – Ροβιών, λόγω έντονης βροχόπτωσης – φερτών υλικών στον Νομό Εύβοιας (Από ώρα 08:50 της 27-09-2023). Ενώ, προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας :

• Από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Προκόπι στον Νομό Εύβοιας.(Από ώρα 07:15 της 27-09-2023).

Ήχησε το 112 στο Μαντούδι Ευβοίας 

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Μαντούδι Ευβοίας με το 112 να στέλνει μήνυμα προς τους κατοίκους, την ώρα που το νερό στην περιοχή έχει φτάσει το ένα μέτρο εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. Δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες η περιοχή με την κακοκαιρία να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Μάλιστα εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής ότι έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ υπάρχει κίνδυνος για την υπερχείλιση χειμάρρων.

Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Στις Ροβιές έπεσαν 160mm νερού, 150mm στην Βατερή και 120mm στην Λίμνη. Από τις 4:00 το πρωί δοκιμάζεται και η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη. Από Χαλκίδα έως και την Ερέτρια οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ