Η Νορβηγία δωρίζει στον στρατό των Σκοπίων δεκάδες στρατιωτικά οχήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Bjørn Arild Gram ανακοίνωσε σήμερα (χθες) στα Σκόπια ότι η Νορβηγία θα δωρίσει περισσότερα από 70 στρατιωτικά οχήματα στη Σκοπια.

Πρόσθεσε ότι η Νορβηγία υποστήριξε αρκετά προγράμματα στον αμυντικό τομέα στα Σκοπια  για την προώθηση θεμάτων φύλου, για το έργο κατά της διαφθοράς και την αμυντική ακεραιότητα.

«Αναμένουμε τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας σε συνεργασία με το τάγμα μηχανικών, καθώς και σε επίπεδο χειμερινής εκπαίδευσης, αλπικής εκπαίδευσης. Είμαστε επίσης μέρος των Βαλκανικών Ιατρικών Στρατιωτικών Δυνάμεων. Και μιλήσαμε για την ενσωμάτωσή τους ακόμη περισσότερο, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία των δυνάμεών μας στην περιοχή» τόνισε ο νορβηγός υπουργός Άμυνας.

1 261

Ο Bjørn Arild Gram είπε ότι συζήτησε με την Σλαβιάνκα Πετρόφσκα τις κύριες προκλήσεις της πολιτικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το θέμα των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ ήταν ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε καλύτερα την αμυντική συνεργασία. Είναι πολύ πρακτικό να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο στο ΝΑΤΟ, κάτι που συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο το πώς στεκόμαστε δίπλα-δίπλα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στη διμερή αμυντική μας συνεργασία», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ