Καθαρές κουβέντες από την Όλγα Γεροβασίλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΕΡΤ μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, και φυσικά το κυρίαρχο θέμα ήταν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

«Δεν βοηθά πουθενά η κριτική που ασκείται στον Κασσελάκη… Όταν είπα ότι μερικές φορές τα διαζύγια δεν είναι κακά δεν το έλεγα για να το συστήσω. Το έλεγα για να αποφεύγονται… Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε ενωτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας τόνισε: «Θα παραμείνω στη γραμμή του νέου προέδρου, ο οποίος διατύπωσε ότι ο στόχος μας είναι ενωτικά, ενωμένοι να προχωρήσουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι σε μια προεκλογική περίοδο -εκλογής του προέδρου- προφανώς υπήρχαν κάποιες αντιπαραθέσεις. Όλοι το καταλαβαίνουμε ότι είναι μια διαδικασία η οποία θα είναι ανταγωνιστική μετεκλογικά. Ωστόσο, θα ήθελα να πω τη θέση μου και να θυμίσω ότι αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα προφανώς δεν βοηθάει κανέναν. Κυρίως δεν βοηθάει αυτούς που το προκαλούν στα μάτια όλων όσων νιώθουν την ανάγκη ότι εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική πραγματικότητα, τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

«Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία, όπως ξέρετε, μας εξέπληξε για διάφορους λόγους – όλη η διαδικασία. Και σήμερα είμαστε μόλις τρεις μέρες μετά από εκλογές. Κάποιος πρέπει να έχει τα μέτρα του χρόνου, της στιγμής. Να καταλαβαίνει ποιο είναι το μείζον, το έλασσον. Να καταλαβαίνει ότι 150.000 άνθρωποι έδωσαν εντολή. Αυτοί είναι το κόμμα, τα μέλη είναι το κόμμα. Αυτοί έδωσαν εντολή με κάλπη, δημοκρατικά σε μια ανοιχτή διαδικασία, να είναι πρόεδρος. Δεν είναι στιγμή να συζητήσουμε συνέπειες. Είναι μια στιγμή μεταβατική που αντιλαμβάνομαι και πικρίες και κρίσεις. Αντιλαμβάνομαι πολλά. Και ξέρετε, είμαι από αυτούς που έχουν αποχωρήσει. Γνωρίζετε και γνωρίζω καλά αυτό το χώρο», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αποχωρήσεων από την Κουμουνδούρου, σχολίασε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να το ξέρω. Την προσωπική επιλογή του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω. Πέρασε από μια επίπονη διαδικασία. Ανθρωπίνως αντιλαμβάνομαι τη δήλωσή της. (…) Η κυρία Αχτσιόγλου είναι, ήταν και παραμένει κατά την άποψή μου, ένα ενεργό, δραστήριο στέλεχος βεβαίως, με όλα τα προσόντα τα οποία διαθέτει. Και πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας -που αυτό δεν ξέρω αν θα είναι το συνέδριο- αν θα τελειώσουμε αυτές τις δύσκολες συζητήσεις. Δύσκολη περίοδος είναι. Δεν λέω ότι είναι εύκολη και εδώ οφείλουμε όλοι να είμαστε και να σταθούμε ψύχραιμα.

Διότι έβλεπα το ρεπορτάζ σας για το υπουργικό συμβούλιο που έγινε σήμερα και είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι -και το διαβάσαμε και όλοι δεν το είδα μόνο εγώ, ότι “τους τρώει πολύ χρόνο η Θεσσαλία και χάνουν από τις μεταρρυθμίσεις”. Κοιτάξτε, εδώ τα πράγματα είναι σκληρά, κρίσιμα και είναι κρίσιμη κάθε μέρα που περνάει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια. Οι μάχες δίνονται έξω, δεν δίνονται εσωκομματικά. Οι μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία».

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ως έχει ή αν πρέπει να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από το 2019. Από το βράδυ των εκλογών και αργότερα έγινε και μια ομόφωνη διακήρυξη περί μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγής και ανοίγματος στην κοινωνία. Αυτός ο στόχος προχώρησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Νομίζω ότι είναι στιγμή. Ομόφωνη απόφαση ήταν και νομίζω δεν είναι στιγμή πάλι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να το κάνουμε σαφές, να το πάμε στην κοινωνία, να πάρουμε και από την κοινωνία. Διότι ο χρόνος που κυλάει είναι πάρα πολύ σύνθετος και τα αιτήματα μεταβάλλονται, όπως της κλιματικής κρίσης, όπως της οικονομικής κατάστασης, όπως η κατάσταση στη Θεσσαλία και πώς θα επηρεάσει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας – και κυρίως τη ζωή των ανθρώπων αυτών που ζουν και σήμερα μέσα στις λάσπες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ