Μέγα σκάνδαλο τα ”νυχτερινά νομοσχέδια”: Με αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται, τελικά, η τύχη του Ελληνικού Λαού;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την σελίδα της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών, η καλή νομοθέτηση είναι η πολιτική διαμόρφωσης αρχών, μέσων και εργαλείων για τη βελτίωση της ποιότητας των ρυθμίσεων και των διαδικασιών παραγωγής τους. Στόχος της Καλής Νομοθέτησης είναι να παράγονται ποιοτικοί νόμοι που να επιβάλλουν τα απολύτως απαραίτητα διοικητικά βάρη σε πολίτες και επιχειρήσεις προκειμένου να επιτυγχάνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός της ρύθμισης.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, παρόλο που επικαιροποίησε το νόμο το 2019 (νόμος 4622) με πρόθεση να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των νομοσχεδίων και μεγαλύτερη ενημέρωση των Βουλευτών για τα θέματα τα οποία ψηφίζουν.

Δυστυχώς, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, μάλλον έχει αψηφήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις και λειτουργεί, μάλλον με άναρχο τρόπο.

Από το 2019, έχει παρατηρηθεί ότι τα νομοσχέδια καταλήγουν να κατατίθενται πολύ αργά το βράδυ με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι βουλευτές να μην μπορούν να αντιδράσουν και πράξουν συνταγματικά και κοινοβουλευτικά, ορθά.

Κύριοι της Κυβέρνησης, στις 26.9.2023 αργά το βράδυ καταθέσατε νομοσχέδιο που αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και προφανώς θα το ψηφίσετε την εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Ας αναρωτηθούμε, λίγο, αυτή είναι η καλή νομοθέτηση που έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση;
Με αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται, τελικά, η τύχη του Ελληνικού Λαού;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ