Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του – Χωρίς ρεύμα η πόλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης ήχησε το 112 στην περιοχή του Βόλου, ενημερώνοντας τους κατοίκους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία, καθώς η κακοκαιρία Elias σφυροκοπάει πάλι τη Θεσσαλία.

«Με εντολή της hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» ανέφερε το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των κατοίκων του Βόλου.

Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι αγωνιούν για το βράδυ. Πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι στην Αγριά Βόλου.

Στα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις από την σφοδρή καταιγίδα, ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας. Αποτέλεσμα είναι να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων, όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων εκσκαφής να μην υπάρξει πρόβλημα στο ρέμα.

volos kakokairia1

Στο Πήλιο η βροχή είναι έντονη, συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου καλεί τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Δεκάδες είναι οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει μετατρέψει δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους. Εγκλωβισμένη είναι και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ολόκληρος σχεδόν ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Με την τάση της ηλεκτροδότησης να «τρεμοπαίζει» για ώρα, λίγο μετά τις 8:30 έγινε ολική διακοπή.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ