Δραματική κατάσταση στον Βόλο: Τα ορμητικά νερά «πνίγουν» την πόλη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραπάνω από δραματική είναι η κατάσταση αυτήν την ώρα στον Βόλο, που δοκιμάζεται άγρια για ακόμη μια φορά.

Η πόλη είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, οι χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει και οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση.

Τα ορμητικά νερά παρασύρουν και αυτοκίνητα στο διάβα τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Εφιαλτική είναι η νύχτα στον Βόλο καθώς ο τεράστιος όγκος νερού από την κακοκαιρία Elias έχει κυριολεκτικά βυθίσει την πόλη. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με πλημμυρισμένα σπίτια, πνιγμένα αυτοκίνητα, δεκάδες απεγκλωβισμούς και χωρίς ρεύμα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα και Δημοτικό σχολείο ανοίγει τις πύλες του για να τους φιλοξενήσει. Ο Κραυσίδωνας που διατρέχει τον Βόλο έχει υπερχειλίσει. Ο ποταμός «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, προκαλώντας νέα προβλήματα στον Βόλο.

Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα και εισβάλλει σε ισόγειες κατοικίες. Σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι είναι ανήμποροι να σώσουν τις περιουσίες τους.

Σε ένα δραματικό μήνυμα εν μέσω σφοδρής καταιγίδας ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους Βολιώτες.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση, στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι, θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια, καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ