Τουρκία: Τρομάζουν οι υπέρογκες τιμές … Θα φύγουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, οι υπέρογκες τιμές σε χώρους εστίασης και ποτών σε τουριστικές περιοχές έχουν γίνει θέμα συζήτησης. Δηλώνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτό, οι τουρίστες θα φύγουν στην Ελλάδα, οι τουριστικοί φορείς θα αρχίσουν να συνεργάζονται με υπουργεία ενάντια στις μη φυσιολογικές τιμές, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών είναι πίσω μας. Ενώ ειδήσεις «ρεκόρ πληρότητας» ήρθαν από ορισμένα κέντρα διακοπών, ιδιαίτερα η Αττάλεια, πολλές επιχειρήσεις, ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου, ανακοίνωσαν ότι τα ποσοστά πληρότητάς τους παρέμειναν στο 60% και ότι είχαν μια κακή σεζόν. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τσεσμέ, Γιακούπ Ντεμίρ, εξέφρασε τη στασιμότητα στον τουριστικό τομέα λέγοντας: «Είχαμε μια καλύτερη σεζόν ακόμη και κατά την περίοδο της πανδημίας».

Οι αυξήσεις πάνω από το φυσιολογικό

Οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι της άποψης ότι οι ασυνήθιστες αυξήσεις τιμών ευθύνονται για την κακή σεζόν. Ο Γιακούμπ Ντίνλερ, Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, είναι ένας από αυτούς τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ο Ντίνλερ, ο οποίος έκανε δήλωση στο «Turizm Gündem» σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών ειδικά στην Καππαδοκία, είπε ότι η απογοήτευση προκλήθηκε από διογκωμένες τιμές πολύ πάνω από το κανονικό. Από την άλλη, ο Ντίνλερ τόνισε ότι κερδίζουν οι επιχειρήσεις που κάνουν λογικές αυξήσεις τιμών.

10 φορές πιο ψηλές τιμές από την Ελλάδα

1 271

Οι ντόπιοι τουρίστες λένε ότι οι τιμές που πληρώνονται για απλά μενού είναι 10 φορές πιο ακριβές από ό,τι στην Ελλάδα.

Η Αλικαρνασσός βρισκόταν στην ατζέντα κάθε χρόνο με τις εξωφρενικές τιμές της. Αυτή τη φορά, παρόμοιες εξωφρενικές τιμές αποτυπώθηκαν και στα μενού σε πιο λιτά θέρετρα διακοπών. Τα μενού ντόνερ 600 TL σε απλούς μπουφέδες προκάλεσαν εξέγερση των πολιτών. Πολλοί πολίτες παραπονέθηκαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πλήρωσαν μια επιπλέον χρέωση σχεδόν 5-10 ευρώ, συγκρίνοντας τις τιμές που πλήρωναν για μενού τύπου döner με τις τιμές στην Ελλάδα.

Διαταράσσουν τις ισορροπίες οι τιμές

Οι ασυνήθιστες αυξήσεις τιμών έπληξαν τον τουρισμό,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Τουρισμού (TÜRES) Ραμαζάν Μπινγκόλ στο haberglobal.com.tr.

 Ο Μπιγκόλ είπε, «Υπάρχει διαφορετική τιμολόγηση που δεν έχει κατονομαστεί αυτή τη στιγμή. Όλες οι ισορροπίες έχουν σπάσει. Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο από αυτό είναι. Για παράδειγμα, πίνετε τσάι, λέει «25 TL». Δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι ακριβό, φθηνό ή αν αξίζει. Η αντίληψη για τις τιμές έχει επιδεινωθεί. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, δεν πρέπει να συνεχιστεί», είπε.

3 40

Η Αλικαρνασσός έρχεται στο προσκήνιο με τις εξωφρενικές τιμές στο Λαχματζούν (κιμά με πίτα) κάθε καλοκαιρινή περίοδο, γράφει το δημοσίευμα.

Ο Φιρούζ Μπαγλίκαγια, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), δήλωσε ότι εάν οι τιμές στην εγχώρια αγορά πέσουν σε λογικά επίπεδα όσο συνεχίζεται η σεζόν, περισσότεροι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές στη χώρα. Μετά από αυτό το κάλεσμα, πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή του Αιγαίου έκαναν τον Αύγουστο εκπτώσεις 30-35%. Τα ποσοστά πληρότητας τότε αυξήθηκαν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ